Berta Sándor

Nem volt egyszerű az Amazon Android melletti döntése

További háttérinformációk derültek ki az amerikai vállalat ősszel érkező tábla PC-jéről. A fejlesztés során számos probléma merült fel és úgy tűnik, hogy az eszköz két változatban is kapható lesz.

A The New York Timesnak nevük elhallgatását kérő bennfentesek úgy nyilatkoztak, hogy a táblagép piacra dobását több probléma hátráltatja. Az első és legnagyobb, hogy a Kindle fejlesztéséért is felelős Lab 126 nevű részlegnél nem volt eldöntve, hogy az új terméknél az Android operációs rendszert használja-e a cég vagy sem. Szóba került ugyanis az a lehetőség is, hogy a Kindle platformot fejlesztik tovább egy teljes értékű tábla PC operációs rendszerré. Az elhúzódó vita semmiképpen sem tett jót a munkának. A vállalat vezetői végül belátták, hogy a siker egyik kulcsa az, ha számos alkalmazás érhető el egy platformra, így az Android mellett döntöttek. Mivel az iOS-nak és az Androidnak már széles felhasználói tábora van, ezért kockázatos lett volna a Kindle fejlesztésébe további pénzeket ölni, hiszen a siker egyáltalán nem lett volna garantált.

A másik komoly problémát az Amazon által korábban megvásárolt Touchco cég és az általa kínált érintőképernyő-technológia jelentette. Ugyan a Touchco megoldásai rendkívül olcsók, azonban kiderült, hogy a képminőségük finoman szólva sem elegendő, így a Touchco technológiáin alapuló érintőkijelzők integrálása inkább elriasztotta volna a jövőbeli vásárlókat.

A fejlesztők továbbá azt is szerették volna elérni, hogy a kész termék jóval olcsóbb lenne az iPadnél, ennek megvalósítása azonban közel sem egyszerű feladat. Ezért végül úgy határoztak, hogy a táblagépbe csak a legszükségesebb hardvereket építik be. Ennek a döntésnek tudható be, hogy a készülékbe végül nem került integrált kamera. A célt ugyanakkor sikerült megvalósítani, hiszen az új kihívó olcsóbb lesz, mint az iPad 2.

Érdekes információt közölt eközben a DigiTimes tajvani IT-hírportál. Egy májusi hír még arról szólt, hogy a helyi Quanta Computer készíti majd az Amazon tábla PC-jét. A gyártó 100 milliárd tajvani dollárt, vagyis körülbelül 2,36 milliárd eurót kap az Amazontól az eszközök elkészítéséért és havonta 7-800 000 táblagépet fog gyártani. Nos, most a DigiTimes arról írt, hogy a termékből készül egy 10,1 collos verzió is, amit a Foxconn Electronics fog gyártani. Ez a modell leghamarabb idén karácsonykor jelenhet meg a piacon. A készülékhez az Amazon 1,8-2 millió érintőszenzort rendelt a Wintektől, míg a kijelzőket a J Touch and Young Fast Optoelectronics fogja szállítani. Más források szerint később a TPK Holding és a Cando is szállíthat majd érintőképernyőket. A most kiszivárgott új információk egyébként azért is érdekesek, mert egy korábbi hír szerint az Amazon táblagépe ősszel fog bemutatkozni és 9 collos kijelzővel fog rendelkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Com9000 #2
    Akinek ennyi baja van mert nem ért valamihez az miért kezd bele?
  • chuky123 #1
    Jól döntöttek