MTI

Komoly volt a Pentagon-elleni tavaszi kibertámadás

Történetének egyik legkomolyabb kibertámadását szenvedte el az amerikai védelem márciusban, amikor mintegy 24 ezer fájl került illetéktelenek kezébe - fedte fel William J. Lynn, az amerikai védelmi minisztérium helyettese a Pentagon új kiberstratégiájának ismertetésekor.

A The Washington Post beszámolója szerint Lynn nem tért ki arra, ki állhatott a támadás mögött és azt sem részletezte, pontosan milyen adatokról van szó. A politikus ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy az utóbbi néhány évben ellopott fájlok között volt több olyan, amely a legkényesebb rendszerekről - beleértve a repülőgépek fedélzeti elektronikáját, a felderítő technológiákat, illetve műholdas kommunikációs rendszereket - tartalmazott információkat.

A védelmi minisztérium tavaly augusztusban ismerte el először, hogy 2008-ban súlyos számítógépes támadás érte az amerikai hadsereget, miután egy pendrive-ról vírus került egy katonai laptopra. A kártevő észrevétlenül átterjedt a katonai szempontból rendkívül fontos rendszerekre is, és valóságos digitális hídfőállást kiépített ki ezekben. Lynn elmondta, hogy a Pentagon óriási hálózata nap mint nap ki van téve hasonló offenzíváknak, és legtöbbször szinte lehetetlen kideríteni, ki az elkövető.

Leon Panetta védelmi miniszter közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy naponta több mint 60 ezer - az amerikai biztonságot, gazdaságot és polgárokat fenyegető - új, rosszindulatú szoftverprogramot azonosítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotyoka #3
    Nade mi a faszért kell a monitor előtt egyenruhába ülni?
  • z5oTtu #2
    "naponta több mint 60 ezer ... új, rosszindulatú szoftverprogramot azonosítanak."

    Itt elég nagy görbítést érzékelek. Hány "rosszindulatú szoftverprogram" fejlesztő kellene ehhez ? Az egy hónap alatt 1.8 Millió? Ez a cikk amerikaiaknak szól, meg azoknak akik nem tudnak olvasni a sorok között :)
  • viasz #1
    Már meg is van a kamu indok, hogy elverjenek erre egy valag pénzt, meg esetleg nekiessenek valakinek...