MTI

Korrupció miatt bíróság előtt a China Mobile volt párttitkára

Megkezdődött Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobil volt vezérigazgató-helyettesének, egyben párttitkárának korrupciós pere az észak-kínai Hopej (Hebei) tartomány egyik bíróságán - jelentette a kínai média kedden.

Csang Csun-csiang ellen a vád: nagy összegű kenőpénzek elfogadása. A Hszinhua hírügynökség jelentése szerint 1994 és 2009 között, amikor egyszerre három tisztséget is betöltött, összesen 7,46 millió jüanhoz, vagyis közel 223 millió forinthoz jutott törvénytelen úton. Az 53 éves Csangot azzal gyanúsítják, hogy a pénzért cserében megvesztegetőit, ajándékozóit jogtalan előnyökhöz juttatta, így például üzleti szerződéseket kaptak, vagy elengedték az adósságukat. Törvénytelenül szerzett vagyonát már elkobozták.

A Csang Csun-csiang elleni vizsgálatról 2009 végén jelentek meg először hírek, majd 2010 őszén fegyelmi vétségei miatt a Kínai Kommunista Párt központi bizottságának fegyelmi ellenőrző bizottsága kizárta a pártból. Csangot Kína-szerte ismert reformerként jellemezték, aki egy időben az informatikai tárca miniszterhelyettesi posztját is betöltötte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!