MTI

Táblagépeket kapnak a szingapúri katonák

A szingapúri hadsereg tengerészgyalogosait és a légierő kötelékében szolgáló katonáit a lőfegyverek mellett táblagépekkel is fölszerelik - jelentette be a szingapúri védelmi minisztérium.

A tárca közleménye szerint első körben 8000 iPadet szereznek be, jövőre azonban a többi katona is kap az Apple érintőképernyős kéziszámítógépéből. A minisztérium a döntést azzal magyarázza, hogy a fiatalok körében kedvelt eszköz a katonaság számára is előnyös, mert ezzel a hadsereg is jobban hasznosíthatja a kütyükhöz szokott katonák műszaki adottságait. Az alakulatok például az iPadek beépített kameráival fényképeket és videofelvételeket készíthetnek a bevetési területről, vagy az élő chat-en tárgyalhatnak feletteseikkel.

Az iPadek használatához a hadsereg magánvállalkozókat is bevont, amelyeket a speciális, katonai használatra tervezett alkalmazások megírásával bíztak meg. Minden egészséges felnőtt szingapúri férfi számára kötelező a sorkatonai szolgálat, amelynek időtartama két év. Jóllehet a városállam története során még egyszer sem keveredett háborúba, mégis százezres aktív katonasággal rendelkezik, amely Ázsia legjobban felszerelt hadseregei közé tartozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #4
    A gyári kamerája egy vicc, nagyon erős megvilágítással elfogadható csak a képe.
  • Sith #3
    A bajom az hogy nem katonai felhasználásra lett kitalálva. Spéci tok az rendben van valamilyen szinten meg is oldja a problémát ez igaz de én még mindig azt mondom hogy ha nem katonai felhasználásra szóval extrém körülmények közé van tervezve a cucc akkor az nem lesz az igazi. Nem csak azzal van bajom hogy ketté törik, hőmérséklet páratartalom rázkódás por...
    pld i pad user manual szerint használható a ipad 0 és 35 fok között azért lássuk be hogy ez katonai használatra kicsit szűk.
    Nem az almával van a bajom, hanem az elképzeléssel hogy egy home and office cuccot ki akarnak vinni terepre.
  • endrev #2
    Sith, miért merül fel a kérdés? Nem értem. Az iPad-ek nagyon strapabíróak, bár nem mindegy milyen szögben érnek földet ha leejtik őket. De gondolhatod, hogy spéci tokot is kapnak.
  • Sith #1
    Nem akarok nagyon rossz májú lenni de ha ezek ugyan azok az Ipadek amit a boltban lehet kapni, akkor kíváncsi vagyok mennyi fogja megérni azt hogy tényleg fényképet készítsenek vele a bevetési területről :)