MTI

Egymilliárd okostelefon lesz négy év múlva

Egyre nagyobb léptekkel bővül világszerte az okostelefonok piaca. Az IDC piackutató pénteken publikált adatai szerint az idén a tavalyihoz képest 55 százalékkal több, 472 millió darab lesz forgalomban ezekből a készülékekből.

Négy éven belül számuk megduplázódhat a mostanihoz képest, és megközelíti majd az egymilliárd darabot. Ez egyszersmind azt jelenti, hogy az okostelefonok piaca négyszer olyan gyors ütemben bővül majd, mint a hagyományos mobil készülékeké. Az IDC elemzése szerint már a tavalyi év is kivételes növekedést hozott, miután a válságos 2009. évben sokan elhalasztották vásárlásaikat, így 2010-ben felgyülemlett a kereslet.

Az okostelefonoknál használt operációs rendszerek között messze az Android áll az élen, közel 40 százalékos piaci részesedéssel, a második a BlackBerry közel 15 százalékkal, a harmadik az iOS 15,7 százalékkal. A következő években - 2015-ig - a helyezések nem fognak változni, de az Android 45,4 százalékra növeli részesedését, miközben a BlackBerryé 13,7 százalékra csökken, az iOS-é 15 százalék körül stabilizálódik, a Symbiané a jelenlegi 20 százalékról 0,2 százalékra csökken, a Windowsé 5,5 százalékról 20 százalék fölé növekszik az IDC szerint.

A mobilkészülékek forgalma - beleértve az okostelefonokat is - tavaly már meghaladta az egymilliárdot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Globalmaster #4
    Leülhetsz Móricka...
  • Komolytalan #3
    Merész az, aki 4 évre előre mer jósolni egy olyan piacon, aminek az emberek jelentős része szerint értelme sincs.
  • Ender Wiggin #2
    Szerencsére vannak még kis cégek, melyek valóban hasznos butatelefonokat gyártanak, nem ilyen szarokat.
  • Nailyenugysincs #1
    nem fordítva kéne lennie?: "a második a BlackBerry közel 15 százalékkal, a harmadik az iOS 15,7 százalékkal."