Berta Sándor

Összehajthatók lesznek a jövő mobiljai

Az innováció önmagában nem elegendő a sikerhez, ezt az elmúlt években már számos gyártó megtapasztalta. A Samsung nem akarja újra elkövetni a hibáikat, ezért inkább türelmesen kivár és nem sietteti a piaci folyamatokat.

"A hardverek fognak gondoskodni a következő okostelefon-innovációról. A következő eszközforradalom elhozza majd nekünk a hajlítható és összehajtható mobiltelefonokat. Mi korábban viszonylag rövid idő alatt reagáltunk az Apple termékeire és prémium kategóriás okostelefon-gyártóvá váltunk. Mindig mosolyognom kell azon, amikor a konkurens cégek bejelentik, hogy ők lesznek a piac leendő vezetői. Ennél szerintünk sokkal fontosabb az, hogy megértsük a felhasználókat és számukra a megfelelő készülékeket készítsük el. A Galaxy SII csak a kezdet, a következő forradalom ismét a hardveres oldalról fog érkezni" - jelentette ki Martin Wallner, a Samsung Ausztria mobil részlegének vezetője.

A 38 éves szakember 2008 vezeti a részleget, korábban a Siemens, majd az annak mobilrészlegét felvásárló BenQ közép- és kelet-európai mobil üzletágának vezetője volt. Wallner úgy vélte: a mobiltelefonok jelenlegi formája csupán egy fejlődési folyamat eredményei, javítások, de nem forradalmi megoldások. A képernyőméret csökkenése vagy növekedése mindig az aktuális trendet követi, mint ahogy a termékek egyre vékonyabbak, a processzoraik erősebbek, az akkumulátoraik pedig egyre hosszabb üzemidőt biztosítanak. Az igazi változást a következő generációs telefonok hozhatják el, amelyek már hajlíthatók, sőt összehajthatók lesznek.

"Ha a kijelzőket bármilyen módon össze lehet majd hajtani, akkor gyakorlatilag teljesen új formájú mobilokat is létre lehet majd hozni. Elérhetővé válhatnak például a csuklónkra tekerhető készülékek is. Idén még nem jelennek meg ilyen termékek, de jövőre már igen. A hajlítható képernyőket azonban nem csak okostelefonokban és tábla PC-kben fogják alkalmazni, hanem akár a falakon is. Akár egész falfelületeket "tapétázhatunk" majd ki a segítségükkel. Az új kijelzők ráadásul teljesen új operációs rendszerek megjelenését is eredményezhetik. Az Apple piacképessé tette az érintőképernyős mobilokat, míg a Samsung a hajlékony kijelzők piacát fogja meghatározni" - jegyezte meg Martin Wallner.

A hajlítható képernyők ötlete nem új. A Samsung már 2005 novemberében bemutatta hajlékony LCD-kijelzőjét, majd az LG Philips LCD jelentett be hasonló terméket. 2007-ben pedig a Sony fejlesztett ki egy hajlítható kijelzőt. A sort végül a két hete bemutatott papírtelefon zárta, amelynek egyik legnagyobb érdekessége a könnyű hajlíthatósága.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • thsanyi5 #2
    Falra való kijelző amit fel lehet tekerni az jó lenne, de olyan sokba lesz, hogy kitudja hány évig marad még a projektor. Amihez ráadásul nem kell egy bazi nagy tekercset vinni, lassan csak egy zsebbe rakható dobozt. Vagy akár egy telefonba épített projektor leváltja az ilyesmit. Tapétázni aztán biztos nem fogunk vele egy jó darabig. Kizárt, hogy annyira lemenjen az ára, különösen míg újdonság lesz.
  • Christian88 #1
    Samsung Origami S?