MTI

GPS-tájékoztatás az elővárosi vonatokon

A MÁV-START Zrt. folyamatosan fejleszti a budapesti elővárosi vonalakon az utasok GPS alapú tájékoztatását; május végére a főváros környéki vonatok már több mint nyolcvan százalékán lesz elérhető az utasok számára is menet közbeni a pontos helymeghatározás.

A MÁV-START Zrt. közleménye szerint újabb jelentős állomásához érkezett a budapesti elővárosi vonalakon az utasok menet közbeni tájékoztatásának fejlesztése. Az idei tavasztól - az eddigi motorvonatokon felül - további napi 280 közlekedő vonaton GPS alapú tájékoztatással hallhatják az utazók az információkat a vonat aktuális helyzetéről és a következő megállásról.

A fejlesztésnek köszönhetően a gépi hangosbeszélőn keresztül hallható információkat három budapesti elővárosi vonalon, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Ferihegy-Monor-Albertirsa-Cegléd-Szolnok és Budapest-Sülysáp-Nagykáta-Újszász-Szolnok között hallhatják az utasok. A tájékoztatás magyar, angol és német nyelvű. A fejlesztés szerelési munkálatait a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. végezte. A közlemény szerint a MÁV-Start terveiben a következő lépésként az elővárosi vasúti kocsik vizuális kijelzővel történő felszerelése szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • labzo #2
    Meg a többi p.u.-ra, illetve vasútállomásokra is (ha már itt tartunk, akkor a vonatokra is).
  • morden #1
    Könyörgöm, a Keletibe Free wifit már , utána mehet ezerrel a fejlesztés (amúgy már most is meg lehet nézni a vonatokat merre járnak)