Berta Sándor

Saját tablet PC-vel rukkol elő az Amazon

Tajvani sajtóértesülés szerint a helyi Quanta Computer készítheti majd az Amazon tábla PC-jét. A készülékeket a gyártó várhatóan az idei év második felében kezdi meg a boltokba szállítani.

Az információt - bennfentesekre hivatkozva - a DigiTimes tajvani IT-portál jelentette meg. Az üzlet keretében a Quanta 100 milliárd tajvani dollárt, vagyis körülbelül 2,36 milliárd eurót kap az Amazontól az eszközök elkészítéséért. A tervek szerint a vállalat havonta 7-800 000 tábla PC-t fog gyártani. Az Amazon tábla PC-inek érintőképernyőjét az E-Ink Holding szállítja. A kijelzőket az úgynevezett Advanced Fringe Field Switching (FFS) technológiával látják el, ami akár erős napfényben is lehetővé teszi a jó olvashatóságot.

A hír nem meglepő, hiszen az Amazon a Kindle sikere után érthetően felbátorodott. Bár az e-könyv olvasó nagyon népszerű a felhasználók körében, de ennek ellenére Észak-Amerikán és Európán kívül nem tudott megfelelő arányú piaci részesedését szerezni. A cég azonban ettől függetlenül úgy gondolja, hogy egy saját tábla PC-vel felkeltheti a vásárlók érdeklődését és még vonzóbb, sokoldalúbb platformként állíthatja be magát. A cél az, hogy az új tábla PC-vel a vállalat már az iPad 2 konkurensévé váljon.

Érdekesség, hogy a Quanta készíti a Research in Motion (RIM) Playbook nevű termékét is, emellett a Sony partnere. A cég ugyanakkor nem volt hajlandó kommentálni a felbukkant információkat, igaz, azokat nem is cáfolta. A tajvani társaság ugyanakkor abban is reménykedik, hogy sikerül elnyernie a Lenovo második generációs LePad készülékeire vonatkozó megrendelést.

Az új termékkel kapcsolatos hírt idén márciusban Peter Rojas, az Engadget társalapítója már megszellőztette. Igaz, annyiban tévedett, hogy lehetséges gyártóként a Samsungot jelölte meg. A DigiTimes korábban arról írt, hogy a Barnes & Noble körülbelül 3 millió Nock Color LCD-táblát adott el, amelyek mind az Androidot futtatták. Rojas szerint az Amazon tábla PC-jére is az Android kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Polllen #1
    Bolondok lennének ilyen háttérrel és saját android bolttal nem belevágni...

    Ha jóárasítják, mint a kindle 3-t, tuti siker.