HENT hírlevél

Illegális zeneterjesztés miatt büntetik meg a Baidut

Illegális zeneterjesztés okán 14 weboldalt, köztük Kína legnagyobb keresőmodulját bünteti meg a helyi kulturális minisztérium. A kormányhivatal szerint a Baidu többszöri figyelmeztetés ellenére is hozzáférhetővé tesz kalózzenéket.

A Reuters értesülései szerint a kínai kulturális minisztérium összesen 14 weboldalt büntet meg illegális zeneterjesztés miatt. Bár a pénzbírságok összegét nem hozták nyilvánosságra, az érintett oldalak között van az ország legnagyobb keresőmodulja, a Baidu is. A kínai hírügynökség, a Xinhua hírére hivatkozó beszámoló szerint a büntetésre amiatt kerül sor, hogy a cég webes felületén keresztül többszöri figyelmeztetés ellenére is elérhetőek az engedély nélkül terjesztett zeneszámok.

A Baidu közlése szerint az üzemeltetők végrehajtották a figyelmeztetésben foglaltakat, ám más felhasználók újrafeltöltésének köszönhetően a keresőmodul rendszere újra megjeleníti találatként a kritikus elemeket. A cég szóvivője közölte, hogy a minisztériumi bejelentést követően nagyon gyorsan el fogják távolítani a jogsértő tartalmakra mutató linkeket.

A cég egyébként májusra tervezi új online zeneletöltő szolgáltatásának elindítását, amelynek működéséhez már megkötötték az együttműködési megállapodást a helyi zeneipari jogkezelővel. E szerint a Baidu minden letöltött dal után jogdíjat fizet majd a Music Copyright Society of China felé, amely azt tovább osztja tagjai között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • uniu #1
    "kalózzenéket"