MTI

Feltörték több ausztrál miniszter számítógépét

Feltörték az ausztrál kormányfő és több miniszter számítógépét: Julia Gillard miniszterelnök szerint az eset jelentősége csekély - jelentette kedden az ausztrál sajtó.

Gillard elmondta, hogy a hackertámadás nem okozott komolyabb aggodalmakat, mert a fontosabb levelezések egy sokkal biztonságosabb hálózaton zajlanak. A feltört kommunikációs csatornát helyi képviselők használták a választópolgárokkal való kapcsolattartásra. A behatolással a korábban már többször tetten ért kínaiakat gyanúsítják. Ausztrália számára a kibertámadás az egyik legnagyobb biztonsági kihívás: az elmúlt évben havonta 200, a biztonsági rendszereket érintő feltörési kísérletet hárítottak el az illetékes szervek.

Amerikai hírszerzési tisztségviselők értesítették a canberrai kormányt, hogy a hackerek legalább tíz miniszter számítógépén keresztül hozzáférhettek több ezer elektronikus levélhez. A támadás Julia Gillard kormányfő gépe mellett Kevin Rudd külügyminiszter és Stephen Smith védelmi miniszter komputerét is érhette - jelentette a sydneyi székhelyű Daily Telegraph. Az illetéktelen behatolás állítólag februártól kezdődően több mint egy hónapon át tartott. Robert McClelland igazságügy-miniszter nem volt hajlandó megerősíteni a jelentést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!