MTI

Sokba kerül a brit vállalatoknak az elégtelen adatbiztonság

Az adatbiztonsági rések éves szinten átlagosan 1,9 millió font (592 millió forint) többletköltséget jelentenek egy-egy brit vállalatnak - derül ki egy friss felmérésből.

A Symantec számítástechnikai biztonsággal foglalkozó vállalat tanulmánya szerint elsősorban a biztonsági rések okozta ügyfélvesztés és az érintett vállalat iránti bizalom újbóli felépítése a fő költségtényező. Ezek a költségek évről évre, a virtuális támadások erősödésével arányosan emelkednek, miközben a törvényhozók is arra sürgetik a cégeket, hogy korszerűsítsék biztonsági rendszereiket.

A tanulmány szerint tavaly a legnagyobb informatikai zavar 6,2 millió fontba (1,93 milliárd forintba) került, ami igencsak jelentős emelkedés a 2009-ben tapasztalt legnagyobb, 2,3 millió fontos (716 millió forintos) incidenshez viszonyítva - olvasható a Ponemon Institute és a Symantec közös felmérésből.

A költségek legnagyobb hányada (37 százalék) a rendszerleállásoknak tudható be, míg a munkavállalók hanyagsága, azaz a létfontosságú adathordozók, telefonok, laptopok, pendrive-ok elvesztéséből a költségek 31 százaléka keletkezett. Az adathordozók ellopásából eredő veszteségek a titkosítási eljárások terjedésével egyre kevesebb költséggel járnak - állítják a szakemberek, hozzátéve, hogy a legnagyobb veszélyt az erősödő kiberbűnözés jelenti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!