MTI

Románok feltörték a Magyar Hírlap honlapját

Valószínűleg román nacionalista hackerek támadták meg a Magyar Hírlap internetes oldalát vasárnap - adta hírül az Index. A Magyar Hírlap szerkesztősége megdöbbenését fejezte ki a honlapon elhelyezett román nyelvű szöveg tartalma miatt, és visszautasította a soviniszta gyűlöletkeltést.

"A Magyar Hírlap szerkesztősége megdöbbenéssel olvasta a vasárnap reggel honlapunkon elhelyezett román nyelvű szöveget. Megütköztünk annak tartalmán, stílusán, a legrosszabb soviniszta hagyományokat idéző és súlyos frusztrációt jelző érvelésén. Különösen gyomorforgatónak tartjuk Marian Cozma halálának felemlegetését, már csak azért is, mert a neves sportoló tragédiája közelebb hozta egymáshoz a magyar és román nemzet tagjait" - közölte Szentesi Zöldi László főszerkesztő-helyettes.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

"Bízunk abban, hogy ezt a hangnemet a felelősen gondolkodó románok éppen úgy visszautasítják, mint a Magyar Hírlap munkatársai" - tette hozzá. Az Index szerint valószínűleg román nacionalisták törték fel a Magyar Hírlap honlapját, az a Romanian National Security (RNS) nevű csoport, amely korábban az olasz RAI, a La Stampa, a Corriere della Sera és a francia Le Monde internetes oldalát is megtámadta.

A Magyar Hírlap internetes oldala a vasárnap délutáni órákban még nem volt elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • darvasmaci #11
    http://www.szekelyhon.ro/hirek/kozelet/szabadsagot-vett-ki-csibi-barna#comment-93855
  • darvasmaci #10
    http://www.szekelyhon.ro/hirek/tarsadalom/kivizsgalasok-csibi-barna-ugyeben
  • darvasmaci #9
    Sajnos hogy mar hatarok nelkul letezik marhasag. Az egesz valosag alapja innen indul Csikszeredabol (itt elek en is), itt is van szornyen marha ember rengeteg, a lenyeg hogy nalunk is kezdett terjedni a sovinizmus, A Szekely Nemzeti Garda vagy mi a franc, marcius 15-en jelkepesen felakasztott egy Avram Iancu babut a legjartabb setaloutcaban, hat persze hogy a masik oldalrol is nem hagyjak ezt megtorlas nelkul. A teny az hogy nagyon sokan nem tudjak elfogadni, es csak a kakit piszkaljak, hogy budosebb legyen, hogy nem lesz autonomia soha de soha es ezzel csak megjobban elezodnek a vitak. Hat nagyon hianyzott innen is egy kis Gardista hangulat.
  • passatgt #8
    echotv kiszorítása nem teljesen igaz, csak kivették az analóg csomagból, gondolom azért, hogy minnél több ember a digitálst válassza
  • Herkulles #7
    Érdekes…

    megindult a támadás a jobboldali sajtó ellen? Jól olvasom az echot kiszorítja az upc, most meg magyar hírlap támadás, az ,,ellenfél” meg brüsszelben sírja el hogy nincs sajtó szabadság, és az utóbbi egy évben lassan az indexet se lehet olvasni, a napi 90% kormány ellenes hírektől. :(
  • Garrett27 #6
    Egyetlen "magyar" kapocs ebben a dologban maximum a bal/szélsőbal, no meg aki éket akar ütni a két jobboldali párt közé, minden áron. A mocskolódásod inkább szánalmas, mint humoros, ha ennek szántad - csakis magadról teszel tanúbizonyságot, hogy mennyire.
  • Tetsuo #5
    Ez baromsag. Ha a Jobbik orosz v mas nagyhatalom befolyasa alatt allna, akkor nem allna ki ugy a tenylegesen magyar erdekek es a kisember mellett, mig a pl. Fidesz pedig nem lenne pont ellene..

    A Kozep-europai osszefogas legnagyobb akadalya pont a szlovak es a roman nepbutitas, aholis atom magyarellenesek es hazudjak a sajat tortenelmuket.
    A magyar liberalis szelem pedig arrol tehet, hogy lassan nincs magyar nemzeti tudat, lassan elnezest kerunk, ha szlovakiaban vagy romaniaban meg felbukkan vmi ami magyar..

    Szoval nem ertelek ilyen "ervekkel", mikor millio ellenervet tudok mutatni ugye pl. arrol, hogy a Fidesz nagy nulla a Jobbikhoz kepest ill. nem nulla, hanem minusz, merthat erosen tenykednek csak rosszul.
  • bvalek2 #4
    Moszkvai emberük

    Az oroszok ugyanezt csinálják Bulgáriában és Izraelben is, utóbbi helyen ráadásul a kormányban van az emberük Avigdor Lieberman személyében. Az internet korában ilyesmit elég nehéz eltitkolni, csak úgy látszik ennek ellenére lassan terjednek a hírek. Bocs ha összetörtem a rózsaszín ábrándjaidat a Nemzet Fütyijéről (ezt a gúnynevet akkor kapta, amikor kiderült hogy félrekefél, ha esetleg ez a hír sem jutott volna el hozzád).
  • Garrett27 #3
    Téged ki futtat? ...
  • bvalek2 #2
    Ne ülj fel ennek az ócska trükknek. Itt a háttere a dolognak: Megtámadták a Magyar Hírlapot

    Mostanában jóban vagyunk a románokkal, és ez valakiknek nem tetszik. Valószínűleg ugyanazokról van szó, akik Zázriveczéket is futtatják. Lehet tippelni kik azok. Segítek: szeretik a vodkát és a balalajkát.