MTI

Obama weboldalt indított a tanulók közötti erőszak ellen

Az iskolai erőszak káros következményekkel járhat a fiatalokra nézve - figyelmeztetett Barack Obama amerikai elnök azon, a Fehér Házban iskolaigazgatók, tanárok és szülők részvételével megrendezett csütörtöki konferencián, amelyet a tanulók közötti erőszak és megfélemlítés megelőzéséről rendeztek.

Az elnök és a first lady ehhez azzal járult hozzá, hogy elindította a stopbullying.gov weboldalt, amelyen a gyerekek és a felnőttek olyan információkat olvashatnak, amelyek segítségével jobban megértik az iskolai erőszak lényegét és az azzal szembeni való fellépésre vonatkozó tanácsokat találnak. "Ha ennek az konferenciának egyetlen célja volna, az az lenne, hogy szertefoszlassa a mítoszt, miszerint az iskolai erőszak a felnövés elkerülhetetlen része. Az erőszaknak káros következményei lehetnek a fiatalokra nézve" - hangsúlyozta az elnök.

"Nekünk, szülőknek meghasad a szívünk, ha arra gondolunk, hogy vannak olyan gyerekek, akik minden nap félnek az osztályteremben, a játszótéren és még internetezés közben is" - jelentette ki Michelle Obama. A privát és a közszféra összefogása alapján létrejött konferencia üzleti partnerei a Facebook közösségi portál és az MTV zenei televízió voltak.

Obama elmesélte, hogy gyerekkorában őt is kicsúfolták az osztálytársai. "A nagy füleimmel és a furcsa nevemmel engem sem került el probléma" - mondta az elnök a konferencia részvevőinek nevetése közben. "Számomra ez nem múlt el sérülés nélkül" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!