Gyurkity Péter

Befutott a Samsung Galaxy Pro

A Samsung hivatalosan is bemutatta legújabb okostelefonját, amely egyfajta belépő szintű, ám üzleti célú készülék. A Sony Ericsson állítólagos WP7-telefonjáról eközben újabb képek bukkantak fel.

Egyszerre több forrás is beszámolt arról, hogy a Samsung lerántotta a leplet a Galaxy Pro elnevezésű okostelefonjáról, amely elsősorban az üzleti szféra szereplőinek készül, ám ezúttal a vékonyabb pénztárcájú potenciális vásárlókra gondolva. A bejelentésben szó esett a hardveres és szoftveres háttérről, valamint a megjelenési menetrendről is.


A Galaxy Pro eszerint egy 800 MHz-es processzorra támaszkodik, amit 2,8 hüvelykes érintőképernyő, QWERTY-billentyűzet, WiFi és Flash támogatás, 3 megapixeles hátoldali kamera, az üzleti felhasználóknak az Exchange, valamint tethering funkció, továbbá az Android operációs rendszer 2.2-es verziója egészít ki - ez utóbbi a cég saját TouchWiz felhasználói felületével és a Social Hub Premium szolgáltatással. A készülék még a hónap vége előtt megjelenik az Egyesült Királyságban (a brit Three már be is jelentette, hogy készülnek a debütálásra), ezt követően pedig Európa több más országában, illetve a Közel-Keleten és a Délkelet-Ázsiában is megjelenik majd a telefon.

A Sony Ericsson ugyan hivatalosan továbbra sem árul el semmit esetleges ilyen irányú terveiről, ám egyre többen állítják, hogy ők is készülnek a Windows Phone 7 platform alkalmazására. Korábban már felbukkant egy-egy kép a készülő megoldásról, most azonban egyszerre több felvétel látott napvilágot, ezt követően pedig sokan úgy vélik, hogy alaptalan volt az előzetes vélemény, miszerint a Sony-kötődés miatt nem szűrnék össze a levet az Xbox készítőjével. Az biztos, hogy a szoftvercég szeretne minél több partnerre szert tenni, bár az kérdéses, hogy a Sony Ericsson is a szívesen látott gyártók között szerepel-e.


A konkrétumok továbbra is hiányoznak, és bár a SE a Mobile World Congress alatt az árulta el, hogy nem kötik magukat egyetlen platformhoz, az teljesen nyilvánvaló, hogy jelenleg az Androidra összpontosítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fery02 #6
    Igazából itt a nagy igazság!
  • Griphons #5
    Kérdezd meg a Blackberry tulajokat.
    @Freddycom: aha, de mire? Ha a teljes felület érintőképernyő, a gombokat akkor kapom elő amikor szükség van rájuk, egyébként meg tök fölöslegesek.
  • passatgt #4
    nekem tetszik, egyedül a qwerty fölötti 4 gomb nem jön át, de azért elviselném:)
  • narumon #3
    jujj ez nágyon randa.
  • Freddycom #2
    Miért ne? Jó az.
  • smv #1
    Ekkora méretbe nem értem miért jó a hardveres bill.