MTI

Hackertámadás a francia pénzügyminisztérium ellen

Hackertámadások érték a francia pénzügyminisztérium számítógépeit tavaly december óta, s a kalózakciók főleg a G20-as országcsoport soros francia elnökségével összefüggő dokumentumokat vették célba - erősítette meg hétfőn a tárca illetékese a Paris-Match című párizsi hetilap értesülését.

A minisztérium főtitkára, Dominique Lamiot szerint mintegy száz számítógépet ért támadás, és a tárca emiatt jelentősen megerősítette az informatikai hálózat biztonságát. A Paris-Match azt írta, hogy "decembertől a múlt hét végéig" példa nélküli támadás érte a minisztériumot, míg Lamiot arról beszélt, hogy a kibertámadások "december folyamán" történtek. Lamiot szerint a hét végén a minisztériumhoz tartozó 170 ezer munkaállomás közül 10 ezret kellett lekapcsolni a hálózatról karbantartási céllal.

Francois Baroin tárcavezető közölte, hogy a minisztériumnak vannak "nyomai" a támadások eredetére vonatkozóan, de azokat nem fedte fel. A Paris-Matchnak a tárca egyik magas beosztású illetékese azt mondta, hogy az információk egy részét átirányították kínai honlapokra, de úgy fogalmazott, hogy "ez nem mond el túl sokat" a történtekről.

Patrick Pailloux, az információtechnológia biztonságáért felelős francia hivatal vezetője közölte a hetilappal, hogy a hackerek a francia G-20-as elnökséggel és nemzetközi gazdasági ügyekkel kapcsolatos dokumentumokra vadásztak, "profik és szervezettek" voltak. Pailloux szerint ilyen súlyos kibertámadás még sosem érte Franciaországot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!