Berta Sándor

CeBIT 2011 - több nagy cég visszatér

Már csak néhány nap van hátra a világ legnagyobb számítástechnikai kiállításának a kezdetéig. A CeBIT szervezői elégedettek, mert a vásáron számos korábban távol maradó társaság is képviselteti magát.

A gazdasági világválság után a nagy rendezvények szervezői már annak is örülnek, ha sikerül annyi résztvevőt és szponzort a helyszínre csábítaniuk, mint a korábbi kiállításokon. Így vannak ezzel a CeBIT vezetői is, akik közölték: eddig több mint 4200 vállalat jelezte, hogy részt vesz a rendezvényen. Frank Pörschmann, a CeBIT első embere elmondta, hogy nagyon örülnek annak, hogy tavalyhoz képest nőtt a kiállítók száma és különösen annak, hogy számos - az elmúlt években távol maradó - konszern visszatér Hannoverbe. Ezek között van a Brother, az Epson, a Xerox, a Telefónica és a Motorola. A kiállítók száma ennek ellenére még mindig elmarad a 2009-ben regisztrált 4300-tól.

A CeBIT idei partnerállama Törökország, így a március elsejei megnyitó ünnepségen részt vesz Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök, aki Angela Merkel német kancellárral közösen nyitja majd meg a kiállítást. A CeBIT rendezésért is felelős Deutschen Messe AG vezetője, Ernst Raue úgy látja, hogy a rendezvény ismét jó úton halad és növekszik. Raue különösen fontosnak nevezte, hogy a CeBIT a hardvertechnológiák és az üzleti ügyfelek mellett a magán felhasználókra is kiemelten összpontosít.

Pörschmann hangsúlyozta, hogy az olyan óriáscégek, mint az IBM részvétele hozzájárulhat ahhoz, hogy a hannoveri rendezvény a jövőben is vonzó lehet a kiállítók számára. "A nagy nevek egyértelműen visszatértek" - tette hozzá a szakember. Jutta Jacobi, az IBM kiállítási ügyekért felelős vezetője szerint a CeBIT-en való megjelenés az amerikai IT-ágazat nagy szereplői számára továbbra is rendkívül fontos és egyetlen más vásárt sem lehet a kiállítással összehasonlítani. A konszern nem csak szavakban pártolja a rendezvényt, hiszen Sam Palmisano, az IBM első embere is ott lesz az idei CeBIT megnyitó ünnepségén.

Az idei esemény fő témája a felhőszolgáltatás lesz. A szervezők a szakmai látogatók mellett mostantól azért helyeznek nagyobb hangsúlyt a nagyközönségre és az érdeklődő felhasználók igényeinek kiszolgálására, mert a vásár kizárólag szakmai seregszemlévé való átalakítására tett próbálkozás nem hozta meg a várt eredményt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!