Napi Online

Csődvédelmet kért az Electro World

Benyújtotta a csődvédelmet az Electro World. A korábbi értesülések szerint heteken belül került volna erre sor, ám már most a cégbírósághoz fodult a vállalat. Az áruházlánc állítólag működőtőke bevonásáról folytat tárgyalásokat, ám az alkalmazottak szkeptikusak.

Csődeljárási kérelmet nyújtott be az Electro World Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a cégbíróságnak. Ezzel a beadvánnyal fizetési haladék illeti meg a céget, vagyis az eljárás végéig ki is egyezhet az adósaival. Bár a cég vezetése szerint lényegében letudta a hitelezői tartozásait, a globalplaza.hu internetes kereskedelmi akciókat összesítő gyűjtősite-on a cég alkalmazottai egy ideje "erősen" kommentelnek: meggyőződésük, hogy a társaság pénzügyi helyzete továbbra is rossz.

A csődeljárási kérelemről Polgár Csaba, az idő közben csoporttá formálódó Electro World első embere már beszélt a Világgazdaságnak, azt mondta, a jelenlegi helyzetben heteken belül elkerülhetetlen a kérelem benyújtása. A Napi Gazdaságnak viszont arról beszélt, hogy két hónapon belül lezárják a tárgyalásokat Európa egyik legnagyobb elektronikai kereskedelmi társaságával működőtőke bevonásáról.

Azt is megemlítette, hogy a cégbíróság rosszul jegyzett be a csoport tulajdonosi körébe egy panamai illetőségű céget, ezért néhány sajtótermék tévesen arra a következtetésre jutott, hogy dél-amerikai offshore vállalkozás birtokolja a magyar lánc jelentős tulajdoni hányadát. Arról azonban nem beszélt, hogy január 25-ei dátummal az Electro World Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonosi köre újfent változott.A cégbíróság a változási kérelmet követően két nappal, vagyis január 27-én bejegyezte a Monumental Enterprises Inc-t. mint új tulajdonosi tagot. A cég wyomingi illetőségű. Ezzel egy időben a magyar cégnek új ügyvezetője is lett Nagy Károly András személyében.

Alkalmazottak tucatja jegyzett be véleményeket a site-on arról, hogy késve vagy egyáltalán nem utalja fizetésüket a cég. Mások azt is felvetették, hogy a budakalászi üzlet bezárását követően miért bocsátották el őket, ha a cég kommunikációja szerint hamarosan új, jobb bérleti konstrukcióval nyitna a bezárt helyett új egységet a közelben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • labzo #2
    Szegény, külföldi multicég, de sajnálom őket... .
    Igaz, a dolgozóknak állás, meg biztos jövedelem kell, de az ilyen áruházak pont azok, amiket, akár egy magyar cég is meg tudja csinálni. Ja, hogy ő nem kap semmi kedvezményt, így már más.
  • uniu #1
    "cégbíróság rosszul jegyzett be a csoport tulajdonosi körébe egy panamai illetőségű céget, ezért néhány sajtótermék tévesen arra a következtetésre jutott, hogy dél-amerikai offshore vállalkozás".. hát persze.