MTI

Kibertámadásoktól tart egy amerikai tábornok

Az "elkerülhetetlen" kibertámadások elleni védelmi képesség erősítésére szólította fel az amerikai informatikai biztonságért felelős vezetőket Keith Alexander tábornok, a külföldön végzett elektronikus hírszerzésre 1952-ben alapított Nemzetbiztonsági Ügynökség (National Security Agency, NSA) vezetője.

A négycsillagos tábornok az informatikai biztonsági szakemberek konferenciáján felszólalva komolynak minősítette a kibertámadásokkal kapcsolatos helyzetet, hangsúlyozva, hogy a pusztító eszközöket javarészt még nem vetették be, ezért ezt az időt ki kell használni a védelem erősítésére.

William S. Lynn amerikai védelmi miniszterhelyettes néhány nappal korábban ugyancsak ilyen támadások veszélyére figyelmeztetett, amelyeket neuralgikus pontokra, például áramellátó központokra mérhetnek. Megítélése szerint katonai hálózatok vagy a polgári infrastruktúra olyan érzékeny elemei, mint a közlekedési rendszerek vagy az energiaszektor elleni támadások képzelhetők el, amelyek komoly gazdasági következményekkel, anyagi károkkal és emberveszteségekkel is járhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kadar1 #1
    Biróm az amcsikban az állandó üldözési mániáit.