MTI

Kínai támadás kanadai kormányzati szerverek ellen

Cybertámadás érte kínai komputerekről a kanadai kormány számítógépes rendszerét - jelentette a kanadai CBC csatorna.

Az idézett kanadai források szerint a példátlan számítógépes támadás még a múlt hónapban történt, Kínában lévő szerverekről indult, s a hackerek behatoltak két gazdasági kulcsminisztérium rendszerébe, a pénzügyminisztériumba és a kincstári hivatalba. Amint észlelték a támadást, azonnal leállították az internet-hozzáférést mindkét intézményben.

Stockwell Day, a kanadai kincstári hivatal szóvivője megerősítette, hogy a hatóságok egy illegális behatolási kísérletet észleltek a tárca komputerhálózatába. "Nincs jele annak, hogy a kanadaiakra vonatkozó bármiféle adatok veszélyeztetve voltak" - hangsúlyozta a CBC által idézett email-üzenetében a szóvivő. Day nem közölt semmit annak kapcsán, hogy a támadás nyomai kínai szerverekhez vezetnek vissza.

A kanadai kémelhárítás rendszeresen panaszkodik Kína és más országból kiinduló ipari kémkedési kísérletekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ALDO #2
    Kibaszott ferdeszeműek. Már a koreai háború idején kellett volna őket visszabombázni a kőkorszakba, ahogyan azt néhányan eltervezték, de persze lefújták. De talán még nem késő.
  • bigjoe #1
    Hogy nem veszik észre, hogy ITT A SÁRGA VESZEDELEM. A kinaiak háborút folytatnak az egész világ ellen.. EGY KURVA NAGY ATOMBOMBÁT KELLENE kinara DOBNI.