MTI

Magyar nyelvű videoportál indul Romániában

Elindult a romániai Szatmár megye első magyar nyelvű videós hírportálja: a szatmárnémeti Hideg Bernadette és Egyedi Zsolt közös vállalkozása vasárnap óta elérhető a világhálón.

A http://szatmartv.ro címen megtalálható internetes oldal "azt a hiányt igyekszik pótolni, amelyet egy magyar nyelvű helyi csatorna nyújthatna. És talán többet is, hiszen a világhálón bárki, bárhonnan és bármikor rákapcsolódhat az oldalra" - olvasható a portálon. Korábban sugároztak ugyan magyar nyelvű műsorokat a szatmárnémeti helyi televíziók, ezek azonban idővel mindig megszűntek. Szatmár TV néven már működött korábban egy televíziós csatorna. Azzal, hogy a kezdeményezések rendre kudarcba fulladtak, a 40 százalékban magyarok lakta város magyar televíziós tartalom nélkül maradt - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap a hírportál indulásáról internetes oldalán.

Egyedi Zsolt a lapnak elmondta, hogy szerinte a romániai és magyarországi televíziók keveset foglalkoznak Partiumnak ezzel a térségével. Reményei szerint az oldalnak olyan pozitív hatása is lesz, hogy nagyobb figyelem irányul majd a térségre. A portál kizárólag saját anyagi forrásból indult el. Írott rovataiban a helyi és romániai híreken kívül külföldi érdekességekről, technikai vívmányokról, bulvárpletykákról és a zenevilág újdonságairól is tájékoztatják az internetezőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zedow #2
    eddig is voltak magyar nyelvu videoportalok romaniaban, pl: kukker.ro
  • Tetsuo #1
    Az internet az nemzetkozi. Tokmindegy hol van a szerver vagy milyen az orszagdomain.. de jelzesnek nem rossz. ;)