Alex

Érintőképernyős asztali számítógépet mutatott be a HP

A HP egy érintőkijelzős, fektetve és állítva is használható asztali számítógéppel újít. Reményeik szerint az egyedi gép mind az üzleti felhasználóknál, mind a játékosoknál jó fogadtatásra talál majd.

A HP ma bemutatta a TouchSmart 610 érintőképernyős asztali számítógépet. A gép lényege a kijelző, ennek rendeltek alá mindent a tervezők. Ez egy érintésérzékeny (multi-touch) LED háttérvilágítású LCD. Felbontása 1920 x 1080-as, 23 collos képátlójú, ötfokonként 60 fokig dönthető. A kijelzőt még döntött állapotban is el lehet forgatni 180 fokban, így a látvány megosztható másokkal.


A vékony masina mindent magában foglal, azaz helytakarékos. Intel és AMD processzorokkal is rendelhető, maximálisan 16 GB memóriát tud fogadni. Alapesetben is tartalmazza a Beats Audio hangrendszert és egy 1,3 megapixeles kamerát a videókonferenciák megtartásához. Az irányító-ellenőrző funkciók a kijelző jobb és bal oldalán találhatók.


Azáltal, hogy a fogyasztók maguk választhatják ki a kijelző pozicíóját a cég szerint nem csak kényelmesebb felhasználói élményhez jutnak, hanem így az információmegosztást is megkönnyítik. "Az új design könnyebben és kényelmesebben használható, választási lehetőséget adva azoknak a vállalkozásoknak, akiknél a kényelem, az egy helyben történő használat és a megjelenés is számít." - nyilatkozta Charl Snyman alelnök.

A HP TouchSmart 610 előreláthatólag áprilistól lesz elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #11
    Szép ez jó ez! Majd ha más gyártóknak is megtetszik a koncepció lesz választék addig horror ár.
  • chuky123 #9
    ráadásul lassu is...Fail
  • bfoto #8
    En sem szeretem az erintokepernyos dolgokat, altalaban minel tobb gomb van valamin, annal kenyelmesebben tudom hasznalni. A masik, hogy mar a gombok nyomogatasanak elmenyet is elveszik tolunk. :)
  • pixx #7
    Most tényleg ez egy hír, HP-nak két éve vannak touchsmart gépei, a kijelző nem állítható, de i7-es proci, és ati dx11-es videó karival is lehet kapni. Persze csak usa. Asszem 25" a legnagyobb belőle, és azt is testre lehet szabni.
  • NEXUS6 #6
    Már mióta várok egy ilyen tapis moncsira, kb 10 éve? Így géppel egybeépítve engem sem érdekel olyigen, de külön jó lenne.

    Azt nem értem, hogy amikor pl. az utcai internetportálok már ilyen tapisak, akkor miért nem lehet monitorokat is kapni?
  • aislado23 #5
    Ez nagyon dizájnos meg minden, de igazából nem tudtunk meg róla semmit azon kívül hogy mindenre jó.
  • Sir Quno Jedi #4
    Eeeee - játékosoknáááál?!?! Mer' mégis milyen VGA megy bele?!!?!? Ja hogy semmi komoly, akkor a játékosokról le is mondtak egyben. Fail!
  • fv #3
    Én még mindig nem hiszem, hogy a monitort akarom tapogatni, miközben dolgozom, vagy mondjuk a fearrel játszom. De lehet, hogy csak földhözragadt vagyok.
  • putyi #2
    azért szerintem a design iparban elég hasznos egy ilyen gép.
  • lapaleves #1
    akkor ez miez? irtó böszme "fontos a megjelenésű" gémer notebook tapipanellel, amit nem tudsz magaddal vinni?

    az asztali gép koncepciót már kicsit túlhaladottnak érzem, de hp szerint lassú víz partot mos.