MTI

A Facebookon reagál Orbán Viktor

Orbán Viktor a következő két hétben a Facebook közösségi portálon válaszol azokra a kérdésekre, amelyekre nem tudott kitérni hétfői országértékelő beszédében.

A kormányfő a Facebook-oldalára kedden feltett üzenetében megköszöni a hozzá intézett "több ezer kérdést, inspiráló hozzászólást". "Köszönöm, hogy szívükön viselik Magyarország megújulását" - fogalmaz. Jelzi, hogy a beszédben nem volt lehetősége minden fölvetett problémára, témára kitérni, ezért a feltett kérdésekre - témakörönként csoportosítva - a következő két hétben, a Facebookon írásban igyekszik válaszolni.

Orbán Viktor - Magyarország megújul címmel elmondott - idei országértékelő beszédét beharangozva korábban Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szólt arról: az országértékelőt a kormányfő arra akarja felhasználni, hogy "Magyarország hangja, vagyis az emberek véleménye jusson kifejeződésre", ezért várják azokat a felvetéseket, kérdéseket, amelyek megválaszolását szeretnék hallani a beszédben. Orbán Viktor a Facebook-közösséghez intézett, az oldalára múlt csütörtökön felkerült videoüzenetében arra kérte az embereket, hogy tegyenek fel kérdéseket, "legyen ez egy közös miniszterelnöki beszéd". Felhívására több mint 2.700 hozzászólás érkezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #12
    Volt államilag támogatott, garantált kamatú, Ft lakáshitel: 1998-2002 közötti Orbán kormány vezette be. A D207 meg az ifjú tanítványa meg megszüntették, mert lett helyette a CHF alapú, ami sokkal olcsóbb. Hát eddig volt olcsóbb...

    Sajna nem minden ország olyan mint usákföld, hogy mikor már kiborulna a bili, és kiderülne hogy John Smith vízvezeték szerelőnek és becses családjának nem _jár_ 300nm-es ház, meg 4-5 maximum 3 éves autó, akkor széjjellőnek egy-egy országot, hogy a kárpótlásból továbbra is fenn tudják tartani a hazugságot.
  • Elk Hunt #11
    Nos igen, teljesen egyetértek veled, hogy gyerek kell, meg amit utána mondtál. A véleményem az, hogy annak kell(ene) járnia az állami segítségnek, támogatásnak aki igen is be is fizet(!!!) a közös kasszába, nem csak abból él. Ezen kell elgondolkozni és nem hiszem hogy az ország hosszútávon az "adott helyzetet" fent tudná tartani.
    Igazad van abban is, hogy sokan meggondolatlanul vettek fel minden szarra hitelt. Sajnos a családunkban is van ilyen példa, és úgy gondolom nem csak én vagyok ezzel így. Most meg lehet vakarózni, hogy miből lesz fizetve az a bizonyos kocsi/tv/ház. Úgy gondolom, ez elsősorban a nagy marketing (hála nektek ...) miatt, amely állandóan azt nyomatja a köztudatba, hogy vásárolj vegyél ezt azt, új telefont stb. Amikre tulajdonképpen semmi szükséged. Fel kellene ahhoz nőni, hogy mindenki tisztán lássa mire van szüksége valójában és megengedheti-e magának azt vagy sem.
    Múltkor olvastam egy cikket egy napilapban és el is durrant az agyam arról amit valaki írt, lényege az, hogy milyen balf...ok voltak aki hitelt vettek fel. Nos nem mindenki van olyan körülményben, hogy a szülei a feneke alá toljanak egy házat és/vagy akár alá egy autót...erről ez a véleményem.Élni kell valahol és ha már fizet az ember albérletet akkor inkább már a sajátját fizesse pl.
    Nekem is van lakáshitelem tudom fizetni (szerencsére) de mindig a fejem felett lebeg az, hogy fizetni kell mindig havonta XX ezer forintot.
    Úgy látom, hogy az államnak kellene sokkal jobban támogatni azokat a fiatalokat, akik akarna és tudnak több gyereket bevállalni, mert hosszú távon ez lehet az egyetlen kiút, nem szabad a 10 000 000 kisebbségi országgá válnunk.
  • Komolytalan #10
    "Ha jól ment a szekér akkor kaptunk egy kis pénzt"
    Magánnyugdíjpénztárból konkrétan senki se kapott egy fillért sem. Amit kaptunk az egy papír évente, arról hogy mennyi a hozam (ami persze hazug adat, mert bruttót írtak - a nettó nekem mindig infláció alatti volt).
    Egyébként 2008 után nem tudom ki még az az őrült, aki pénzügyi eszközökbe fektetett megtakarításra alapozná a 30 év múlva esedékes nyugdíját. Az öngondoskodás alapja a gyerek. Gyerek kell, a gyereket okosítani kell, hogy sok pénzt keressen, és szeressen minket. Ha van ilyen gyerekünk, akkor van esély arra, hogy kapjunk egy kenyérvéget ha már keverjük a hamut a mamuval. Ha nincs akkor meg éhen halunk - ennyi. Így megy ez az öngondoskodás már pár 1000 év óta - nem az utolsó pár évtized hazugsága a mérvadó.
  • Komolytalan #9
    Én nem attól sajnálom a pénzt, aki dolgozik és sokat keres. Mert tudod az se lenne jobb, ha továbbra is Szlovákiában adózna, ahogy eddig is tette. 16% még mindig több mint 0%.

    Én inkább a svédektől sajnálom a "segílykét", amit rögtön bedobálnak játékgépbe. Meg a hitelkárosultaktól, akik "mertek nagyot álmodni" a nagy büdös semmire, közben annyi eszük nem volt hogy 5 évre visszamenőleg megnézzék a CHF árfolyamot, hogy a 140Ft előtt volt az 180Ft is. Mert tudod az ilyenekre kár költeni, sose fognak az országnak produktumot termelni, egyszerűen a 21. században életképtelenek. Mégis meg lesznek segítve a nyomorultak az én adómból, mert különben utcára kerülnének és a segíjkét fizethetnénk nekik is szintén az én adómból.
  • Komolytalan #8
    A magánnyugdíj pénztár pontosan olyan volt mint nagyapáméknak a téesz: kötelező volt a belépés, ha hitt benne az ember, ha nem. Márpedig egy demokráciában egy magáncég nem kötelezhet a vagyonom egy részének átadásárára, mert azt úgy nevezik hogy maffia bűncselekmény. Az önkéntes nyugdíjpénztár - ahogy a neve is mutatja - önkéntes alapon történt. Vagyis ha te maffiózoknak adod a pénzed befektetési célzattal megteheted - mindenkinek szuverén joga hülyének lenni.

    A családi adózással kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a következő cikket: index cikk

    Önkormányzati fronton ha jól tudom már választások előtt voltak előzetesben MSZPs vezetők, hűtlen kezelés gyanújával.

    Szerintem ne égesd magad, mert ezért nem fog fizetni a Rózsa Misi.
  • Elk Hunt #7
    Hmm érdekes ez. A legelső amit tudni kell(ene), hogy az magánnyugdíjakat ugyebár profit orientált multik kezelgették idáig(dönően), ilyen olyan hatékonysággal. Mi fizettünk szépen mint a katonatiszt, ők meg éltek a pénzükből, talicskázták ki a hasznot itthonról. Ha jól ment a szekér akkor kaptunk egy kis pénzt, ha meg nem akkor veszteséget termelt. Gondolom mindenki kapott ilyen értesítőt...Érdemes lenne azt kiszámítani, hogy az a bizonyos veszteség kontra hozam mit hozna ki, mint pl. - tegyük fel egyszerűség kedvért - állam papírba fektetik, és annak a hozamával számolunk. Félre értés ne essék, nem vagyok egyik félnek se a híve; csak kérdezek...
    Másik dolog, az szép hogy kijött egy bizonyos összeg a számlán. Mondjuk legyen 10 000 000 Ft. És mi lesz ha ez az összeg elfogy ( pl 150 000-s nyugdíj ebből + az "állami" rész)...Hát nem kell zseninek lenni, hogy olyan 6 év alatt feléled az egész életed. Jó ez? Jobb talán a másik oldal? Nem tudom. Szerintem nem dolgoztam annyit még mint itt néhány kommentelő, de én attól félek, hogy mire odaérek nem lesz annyi ember aki kitermelje nekünk a nyugdíjat (kb 30 év múlva).
    És hadd ne soroljam fel ennek az okát. Elég megnézni a mostani születési arányokat dolgozó magyar ember és más haszonélvező embertársaink között.
    Először ezt lenne célszerű felszámolni, foglalkoztani stb...
  • laziga #6
    Csak annyit kérdeznék hogy azok akik 5 milla felet vittek haza és most 32% helyet fizetnek 16% adót azok azok a bizonyos szegény gazdagok. Biztos hogy velük kellet kezdeni a segítség nyújtást biztos ők voltak a gazdasági válság legnagyobb áldozatai? Mert a magánnyugdíj pénztárak államosítása a költségvetésből emiatt kieset összeget 2012 fedezi azután. Ha már államosítunk mint a kommunisták nem a szegényeken kellet illet volna inkább segíteni? Mert a gazda nem fogja a magyar gazdaságot fellendíteni az nem fog még egy vacsorát megenni de akinek nem jut az megenné. Attól hogy a gazdag lecseréli a 1-2éves lcd tvéjét 3d-s led tvre nem a magyar gazdaság lendül fel. Ha viszont a csóri magyar nem olcsó francia tejfölt hanem a magyar tejfölt tudná kifizetni attól a magyar gazdaság lendülne fel. Szal biztos a szegény gazdagokat kell segíteni?
  • Garrett27 #5
    Tudtommal eddig még nem történt elszámoltatás. Ha történt volna, akkor az a néhány milliárdos maki majom már a börtönben nézi a kedvenc atv2-jét. Sajnos az ügyészségen/bíróságokon is rendet kéne csinálni előbb. Ugye nem mindegy, hogy kinek.
  • KRTuning #4
    Mi az a tud.? Csak nem tudományosra asszociáltál? Mert az vicces lenne.
    Fészbúk miatt került ez ide. Vagy narancssárga a szerkesztő fala...
  • Hungarikum #3
    Minek kell ilyen cikkeket felrakni egy tud. oldalra, attól függetlenül h. épp melyik oldalt preferálom.

    Gyurcsánynak a kapcsolat blogját nem másoljátok ide?