Napi Online

Kamera-nagyhatalom lesz a Sony

A Sony a következő évben 120 milliárd jent (1,45 milliárd dollár) költ a digitális kamerákban használatos képérzékelők gyártásának felfuttatására - jelentette a Financial Times.

A társaság a 2011 áprilisában kezdődő üzleti évben a jelenlegi havi 25 ezerről egyből ennek kétszeresére, 50 ezerre akarja emelni termelését. Ez a döntés némileg meglepő annak tükrében, hogy a japán elektronikai gyártó gyors ütemben építi le más termékei házon belüli gyártását - például március végére a világon eladott Sony-televíziók fele külső partnernél készül majd, szemben az egy évvel korábbi 20 százalékos aránnyal.

A magyarázat abban keresendő, hogy a képérzékelők előállításának technológiája egyedi, azaz ezek piacát kevésbé fenyegetik az olcsón termelő ázsiai cégek, továbbá a következő években jelentősen nőni fog az irántuk mutatkozó kereslet. A Sony CMOS technológiájával készült high-end képérzékelőit számos más cégnek is értékesítik. A vállalat nemrégiben visszavásárolta a Toshibától egyik 2007-ben eladott félvezetőgyártó üzemét, amelyet a CMOS-alapú gyártásra állít át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!