HENT hírlevél

Bíróság előtt az orosz spamkirály

Az összes interneten keringő, hamis termékeket is hirdető kéretlen levelek harmadáért lehet felelős az az orosz férfi, akit az amerikai hatóságok a napokban állítottak bíróság elé. A gyanúsított által felállított hálózat akár napi 10 milliárd spam kiküldésére képes.

Megkezdődött az amerikai sajtó által orosz spam-királyként emlegetett Oleg Nikolaenko a bírósági tárgyalása a Wisconsin állami Milwaukee-ban. Az FBI szerint a 23 éves férfi áll a Mega-D néven ismert automata spamküldő hálózat mögött, amely a világhálón keringő összes kéretlen üzenet 32 százalékáért felelős. Biztonságtechnikai szakértők szerint a rendszer akár napi 10 milliárd spam terjesztésére is képes - írja a CNN.

A Mega-D hálózatát nagyrészt hamisítványokat reklámozó spamek küldésére használják, a kéretlen üzenetek az olcsó potencianövelő szerektől kezdve a hamis Rolexig a legkülönfélébb ajánlatokkal kecsegtetik a vásárlókat. Nikolaenko lebuktatásához épp egy hamis Rolex órákat terjesztő kereskedő segítette hozzá az FBI ügynökeit. A kereskedő letartóztatásakor bevallotta, hogy több mint 2 millió dollárt fizetett spamküldőknek a hamisítványok reklámozásáért. Az általa közölt információk vezettek el az Oroszországban élő spamkirályhoz, akit Los Angeles-i látogatása során vettek őrizetbe.

A 23 éves orosz férfi a meghallgatáson tagadta a bűnösségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!