Gyurkity Péter

Vezet a Samsung az USA-ban és az Androidon belül

A Gartner felmérése szerint a Samsung Mobile alig egy év alatt megkaparintotta a vezető helyet az Android operációs rendszert támogató gyártók között, emellett pedig az Egyesült Államokban is az első helyen áll.

A piackutató cég adatai szerint a Samsung kevesebb mint egy év alatt hajtotta végre a nagy hajrát, ami már csak azért kis kiemelkedő teljesítmény, mert az induláskor még nem is volt erre alkalmasnak tűnő készülékük a tengerentúlon. Mostanra azonban alaposan rávertek a riválisokra, és megszerezték az első helyet mindkét területen.

Az írásban emlékeztetnek arra, hogy bár a gyártó ugyan már 2009 áprilisának végén bemutatta első Android okostelefonját, ekkor azonban még Európára koncentrálták erőfeszítéseiket, az Egyesült Államokban pedig még 2010 elején is csak két ilyen megoldásuk volt kapható a piacon, a Moment (amely a Sprint kínálatában jelent meg), illetve a Behold 2 (amely viszont a T-Mobile ottani részlegének katalógusát gazdagította). Idén márciusban indult meg az igazi roham, amikor is a CTIA alatt bemutatták az első Galaxy S készüléket, ez pedig három hónappal később bukkant fel az AT&T ajánlatában. Újabb három hónapra rá már minden nagyobb mobilszolgáltató kínálta a készüléket, amely elengedhetetlen volt a hajrához.

Március és november között, vagyis alig 8 hónap alatt, a Samsung Mobile az Android operációs rendszer területén belül mindössze 9,2 százalékról 32,1 százalékra növelte befolyását, ezzel pedig megkaparintotta az első helyet. A főszerepet nyilván a Galaxy S sorozat játszotta ebben (3 millió értékesített okostelefonnal), emellett pedig a szintén Galaxy néven megjelenő tábla PC is igencsak jó szerepelt, hiszen havonta mintegy 600 ezer darab talál gazdára ebből a megoldásból - bizonyos szolgáltatókra kihegyezve, illetve a jövőben önálló WiFi eléréssel kiegészítve.

A Galaxy S hamarosan kiaknázza majd az Android 2.2 újításait, jövőre pedig újabb készülékekkel és termékekkel készül a gyártó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nyuny01 #13
    Hehe!Akkor nézz meg egy videót Galaxy s vs. Iphone 4 és meg látod kinek kell többet várnia! ;)

    Jah és lassan nem is Galaxy S lesz a neve,hanem Iphone killer!
  • visnait #12
    Abszolút eggyetértek. Galaxy S -em van (nem kellene más), de a Desire strapabírósága hiányzik néha.
  • Gerygrey #11
    Szerintem meg Galaxy S-t vagy HTC Desire-t :)
  • narumon #10
    Hát én ezt még soha nem vettem észre. A láthatóan jobb megoldás és olcsóbb meg egyéni ízlés kérdése, úgy is mondhatnám, hogy a Te véleményed, és max ennyi.
  • MsUser #9
    Nem vagyok ANDROID FAN de láthatóan jobb megoldás az APLE-nél és olcsóbb.
    Én nem tudom ki mit ír vagy mond az ANDROID közösségről ami pár hónapos, de az ALMA "SNOB" tulajdonosok védik körmük szakadtával a iPhone-kat és MAC-kat mert ők közösség az elmondásuk szerint. Egyenesen egy felsőbbrendű fa, csak kiváltságosok lehetnek önjelölt tagjai... legalább is mindig ezt sugallják, írják az alma fanok.
  • sanyicks #8
    Aki jó telefont akar venni pont ezt a 2-t kerüli el. Túlárazott szarok, és már minden okos ember tudja: drágább nem feltétlenül jobb...
  • MrImy #7
    Az Android miatt szívja a fogát az Aplé, Májkerszoft de még a Nokia is.

    Én csak 1 dolgot látok: Linux!
    Ha már mindenki ezt használ mobilon, tábla PC-n, akkor egy idő után megunják, hogy az asztali gépen más OS van és ugyanarra vágynak mindenhol, mert úgy kényelmesebb lesz.
  • narumon #6
    Ez érdekes, legalább az androidosoknak össze kéne beszélni akkor, hogy mit írnak :D
    A múltkor pont egyik elvakult zöldroidos "kollegád" említette, hogy azért jó az android mert ott egy közösségnek lehet tagja ami sokat emel az értékén, és az applenél nincs ilyen. Na most akkor el kéne dönteni, hogy hol van ilyen és hol nincs :D :D
    Az olcsó Sony Ericsonokat meg eddig még mindenki csak szidta, te vagy az első akitől valamiféle pozitív gondolatot vélek felfedezni ezzel kapcsolatban.
    Azért szerintem aki ma jó telefont akar venni az vagy Galaxy S-t vesz vagy iphone4-et. Ez meg az én véleményem. (ami persze nem jelent többet mint mondjuk a tied csak más)
  • MsUser #5
    Hát ez erős volt, az ALMA gyártó középkategóriás technikai megoldásai nem a legjobbak!
    De jó a reklám és a dizájn, van akinek ez bejön. És nem utolsó sorban az ára miatt, ami elég magas "reklám költség" de tagja lehet egy közösségnek amitől többnek érezheti magát elméletben.
    Az android bizonyított, az olcsó Sony-Ericsson is, a Samsungról nem is beszélve, jelenleg sokkal jobb lehetőségek vannak a iPhone-nál, pár hónapja még tényleg jó volt de most már nem megy tovább felfele.
  • narumon #4
    Hehhhehhhahhahhahheh :)