MTI

Kiadatlan zenék lopásával vádolnak hackereket

Kiadatlan zenék lopásával vádolnak két német hackert, akik ismert popsztárok számítógépeiről szereztek meg dalokat, amelyeket aztán az interneten pénzért árultak.

A vád szerint a német fiatalok Lady Gaga, Justin Timberlake, Kesha és Kelly Clarkson dalait lopták el. Az illegális internetes árusítással pedig a kiadókat arra kényszerítették, hogy a tervezettnél előbb jelentessék meg az ismert sztárok kislemezeit. A Duisburgban élő 17 éves középiskolai diák és az állítólagos - Weselben élő 23 éves munkanélküli - bűntársa egy évvel ezelőtt egy trójai programmal jutott be a zenészek számítógépeire - közölte a duisburgi főügyész.

A hackerek a lopott dalok eladásából mintegy 10 ezer euróhoz (2,8 millió forinthoz) jutottak. A helyi média szerint Christian M, és az amatőr lemezlovasként DJ Stolen néven ismert Deniz A, zenészek, menedzserek és kiadók hivatalos címeire juttatta el az mp3-fájlokhoz csatolt trójai kódot. Az amatőr DJ az egyik sztártól még egy szexuálisan kompromittáló képet is letöltött, hogy ezt később zsarolásra használja.

A főügyész szerint a rendőrség akkor kezdte figyelni a hackereket, amikor az egyik Kelly Clarkson rajongó figyelmeztette a kiadót, hogy az énekes még meg sem jelent számai a netről már letölthetők. Az egyik rendőrségi szóvivő elmondta: a több hónappal ezelőtt indult nyomozásban már ezer oldal gyűlt össze a fiatalok ellen, akiket ha bűnösnek találnak, akár öt év börtönre, vagy az okozott károkkal arányos, súlyos pénzbüntetésre számíthatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #3
    Bezzeg a kis halmozottan hátrányos helyzetű Maugli nevű gyilkoscigánypurdét csak hazakísérték Romániába miután kirabolt és életveszélyesen megkéselt egy gyereket.
    Éljen a jog előtti egyenlőség. Érthetően sokkal veszélyesebb a társadalomra a zenefájlok eltulajdonítása, mint a rablógyilkosság...
  • zserrbo #2
    Egyetértek.
  • SpecterMATWRZ #1
    Még mindig csak kacagni tudok,hogy ezért BÖRTÖN JÁRHAT.
    Börtön. A börtön az a hely,ahova azokat az emberek ZÁRJÁK EL akik veszélyesek a társadalomra. Megerőszakolnak. Megerőszakolják gyerekeidet. Megölnek. Megölik a gyerekeidet. Családodat,barátaid! A kutyád barátjának a családjának a gyerekét!
    És akkor ilyenek közé bezárnak azért mert 1 énekes (!!!! ami amúgy őszintén. NEM SZAKMA. NEM ÁLLÁS. LÓF****) számait feltették netre :D