MTI

Informatikai fejlesztés szombathelyi iskolákban

Összesen csaknem négyszázmillió forint értékű pályázati támogatásnak köszönhetően újulhat meg Szombathelyen az oktatási intézmények informatikai hálózata - közölte Varga Nóra, az önkormányzat sajtóreferense.

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán 364 millió forintos támogatást nyert el a város, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázaton pedig 38 millió forint támogatáshoz jutott - részletezte. A normatív támogatásból 28 városi oktatási intézmény informatikai fejlesztése valósulhat meg - fűzte hozzá.

A pályázat előkészítésekor felmérték a városi oktatási intézmények informatikai ellátottságát, ennek eredményeként 23 általános és középiskolában szerelnek be új informatikai eszközöket, többek között 726 asztali számítógépet, 196 "tantermi csomagot", vagyis interaktív táblát, notebookot, projektort, digitális oktatási anyagokat tartalmazó csomagot.

Négy nagyothalló-, nyolc gyengénlátó-, egy vak-, valamint 28 mozgássérültcsomag is segíti majd a sérült diákokat a tanulásban. Az informatikai eszközökre közbeszerzést írnak ki, a fejlesztés várhatóan 2011 közepére valósulhat meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!