HENT hírlevél

Az első BitTorrent razzia Indiában

Négy kalózlemezek terjesztésével foglalkozó személyt vettek őrizetbe az indiai hatóságok a napokban. A rendőrség szerint a gyanúsítottak tevékenysége egy helyi BitTorrent oldalhoz köthető.

Egyre nagyobb teret hódít a BitTorrent használata Indiában, olyannyira, hogy egyre több nemzetközi torrent oldalon a forgalom főiránya már a szubkontinensről érkezik. Mivel az elmúlt két évben a szélessávú internethasználók aránya megkétszereződött az országban, és az internetpenetráció is folyamatosan növekszik, a weboldal arra számít, hogy a torrentezés iránti érdeklődés tovább fog nőni.

Az elmúlt héten a TorrentFreak hetente összeállított, top tízes letöltéseket ismertető listájában már két bollywoodi film is szerepelt. Ez a trend azonban nem maradt észrevételen a kalózkodás által erősen sújtott filmipar és a hatóságok előtt sem, amelynek eredményeként az indiai rendőrség első alkalommal intézkedett BitTorrenthez köthető ügyben.

A hatóságok négy személyt vettek őrizetbe Hyderabad városában, akiket kalózlemezek gyártásával és terjesztésével, filmek és zenei anyagok internetre történő engedély nélküli feltöltésével gyanúsítanak. A gyanúsítottak a TorrentRockerz.com oldalhoz kötődnek, bár a rendőrség szerint más torrent oldalakra is töltöttek fel kalóztartalmat. A hatóságok úgy vélik, működésük célja az volt, hogy a TorrentRockerz oldalt népszerűsítsék, és annak reklámfelületeinek értékesítéséből is profitáljanak.

A hírről beszámoló weboldal értesülései szerint az akció jelentős pánikot okozott a régió tracker oldal adminisztrátorai körében. Többen átmenetileg felfüggesztették oldaluk működését, hogy elkerüljék a további hatósági intézkedést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!