SG.hu

E-ügyintézés az iparkamaránál is

A NetLock Kft. és a Kereskedelmi és Iparkamarák megállapodást kötöttek, melynek köszönhetően a hiteles elektronikus ügyintézési eszközök vidéken is könnyebben elérhetőek lesznek.

A NetLock Kft.,szolgáltatásai a Kereskedelmi és Iparkamarákkal kötött megállapodások alapján mostantól vidéken is könnyebben elérhetőek. A Kamarai kirendeltségeken keresztül a NetLock termékek - tanúsítványok és egyéb hitelesítési csomagok - regisztrációjára, átvételére szinte minden megyeszékhelyen lehetőség lesz. A NetLock Kft. emellett speciális termékekkel - PKI megoldásokkal, e-számlákkal -, és időszakos akciókkal is támogatja a kis- és középvállalkozások elektronikus üzletvitelének fejlesztését.

A hosszú távú szerződések számos előnyt és kedvezményt biztosítanak a Kereskedelmi és Iparkamarák tagjai számára is. Az eddigiekben a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Győr Moson Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, és a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara csatlakozott a kezdeményezéshez.

A köz- és a versenyszféra részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a hitelesítési szolgáltatások, a különböző tanúsítványtípusok és -eszközök iránt, melyek a hiteles elektronikus kommunikáció legfontosabb eszközei. Az elektronikus hitelesítés napjainkban igen elterjedt, és számos területen jelen van, például az elektronikus számlázásnál, a bizonylatmegőrzésnél, vagy az archiválásnál. Emellett alkalmazzák az elektronikus ügyintézést lehetővé tevő önkormányzatok, a vizsgaszervezők, a közzétételre kötelezettek, és ebbe a körbe sorolhatók a minden komoly weboldal védelmét ellátó, ún. SSL tanúsítványokat használó vállalatok és intézmények is.

A Kereskedelmi és Iparkamarákkal kötött együttműködések célja elősegíteni, hogy a Kamarai kirendeltségek regisztrációs pontként működjenek: adott típusú és osztályú NetLock tanúsítványok helyben igényelhetőek legyenek, és adott eljárásrend szerint elvégezhető legyen az adatellenőrzés. A NetLock alvállalkozóként és regisztrációs adminisztrátorként vonja be a Kamarákat a kibocsátási folyamatba, így a kamarai kirendeltségek regisztrációs partnerként járhatnak el a tanúsítványigényléssel összefüggő ügyekben. A NetLock minősített hitelesítés- és időbélyeg szolgáltatóként rendelkezik a szükséges személyi és technikai feltételekkel, így biztosítja a megfelelő oktatást a Regisztrációs Adminisztrátori feladatot ellátók számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!