MTI

Egy teljes falu mondott nemet a Google utcanézegetőjére

Észak-Németországban egy teljes falu mondott nemet a Google utcanézegetőjére, miközben volt olyan község is, amely tortát sütött a Street View elindításának tiszteletére.

A mindössze hetvenlelkes Parum közösen aláírt petíciót küldött Peter Schaar szövetségi adatvédelmi biztosnak, hogy a falut teljes egészében töröljék a Google nagyfelbontású utcanézetekkel bővített térképéről. A petícióval azonban nem biztos, hogy teljesíthető lesz a lakók követelése, így előfordulhat, hogy a 25 háztartásnak külön-külön kell majd kérvényeznie a magántulajdonban lévő ingatlanok "elmaszatolását".

Az amerikai informatikai vállalat az aggodalmakra válaszolva a kezdetektől fogva azzal próbálta megnyerni németek bizalmát, hogy az év végéig Németországban is elinduló Street View-oldalakon nemcsak az arcokat és a rendszámtáblákat, hanem a házakat, kerteket is töröltetni engedi a műholdas térképhez kapcsolódó utcanézetekből. A törlési kérelmek elküldésére kiszabott időn belül összesen 244 237 kérés érkezett, azaz a 8,5 millió német háztartás 2,9 százaléka jelezte, hogy nem szeretné, ha a tulajdonát képező ingatlan felismerhető lenne.

A Google alkalmazásának online tesztelése egyebek mellett a berlini kancelláriahivatal előtti Willy Brandt útról, a hamburgi Köhlbrand-hídról és a Bayern München futballcsapat otthonáról, az Allianz Arénáról készült felvételekkel kezdődött. Ezt követően december végéig húsz német nagyváros lesz bejárható a nagyfelbontású panorámaképekkel kiegészített térképszolgáltatással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • exac #4
    Hogy ez a streetview milyen jól fog jönni néhány piti besurranó tolvajnak. Kedvére megnézegethet mindent, a közelben minden utcát, minden kerítést, még akár felülről is, így láthatja, hogy ha keresztül kell futni egy kerten, lesz-e akadály. A google maga Tell Vilmos...
  • Merces #3
    mert engedély nélkül épitettek pottyantóst a kert végibe...............
  • ADAMEX9 #2
    Mi a traktoros fenéért kell egy házat elmaszatolni???
    Nem tartja rendben és szégyenli neten közzétenni? Akkor itt az idő, hogy rendbe tegye házát, udvarát.
    Hülye németek...
  • passatgt #1
    remélem akik elmaszatolást kértek, valaki odamegy, lefotózza telefonnal és felrakja a panoramio.com-ra:)