MTI

Holttestek a Google brazil utcanézegetőjén

Az utcán heverő holttestek látványa borzasztotta el a Google Street View alig egy hete Brazíliában is elindított szolgáltatásának helyi felhasználóit.

Az egyik kép, amely a múlt héten jutott el a Globo G1 tévécsatorna honlapjára, egy letakart, vértócsában heverő holttestet mutatott Rio de Janeiro egy forgalmas utcáján. De más helyi hírmédiumok és blogok is beszámoltak róla, hogy az utcanézegető több brazil nagyváros útjain heverő halottakkal sokkolt. Bár a Google nem tért ki rá, hogy hány holttestről is volt szó, keddi közleményében hangsúlyozta: minden ilyen képet eltávolított térképszolgáltatásáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kpbendi #8
    A képeket azért tiltották le, mert egy térkép szolgáltatásba nem fér bele, ha az random hullafotókkal sokkolja a nézőt. Nem azért, mert fáj az igazság, hanem mert a térképszolgáltatásokat nem ezzel a céllal hozták létre. Egy szülőt pl. nehéz elítélni, amiért szeretné kontrollálni, hogy nézzen-e hullafotókat a gyereke és kicsit túlzás, hogy már egy nyavajás térképtől is óvnia kelljen.
    Rio veszélyessége pedig ettől még nem tabutéma, elég írás foglalkozik vele, akit érdekel utánanézhet, aki pedig hullafotókra kiváncsi az is talál magának erre szakosodott oldalt. A szólásszabadság nem sérült, az információ elérhető, az egyetlen veszteség - hogy a sokkoló tartalom nem ugrik véletlenszerűen az arcodba - szerintem túlélhető.
  • passatgt #7
    link?
  • amitriptilin #6
    na ezért kell ez az alkalmazás.
    hová menjek nyaralni, hú legyen rio, na nézzük mi van ott, hű milyen szép az utikönyv, nézzük meg a gúglin is azt az utcát, és hupsz ott egy hulla... erre elmegyek és még mindig ott a hulla.
  • AgyAnnnnnna #5
    amiről nem tudsz nem fáj : )
  • tiburon26 #4
    semmi olyat nem fenykepeztek le ami nem volt ott.hol itt a hir?
  • Bren X #3
    pontosan
  • Calisius #2
    Igazad van. Álszent népség. Amíg a világ nem láthatta, mi folyik a hátsó kertben, addig semmi bajuk nem volt vele? Most meg hirtelen sokkolta őket?! Jaj.
  • Tetsuo #1
    A valosaghoz pedig hozzatartozik. A vilag egyik legveszelyesebb varosa pl. Rio.
    Ennyi erovel a vakolatlan hazakat vagy a tavalyi kollekcioban flangalokat is retusalhatnak..