Napi Online

Orosz távközlési multi születhet

Előfizetőinek száma alapján a világ ötödik legnagyobb mobilszolgáltatójává válhat az orosz Vimpelcom, ha megvásárolja az egyiptomi Naguib Sawiris üzletember kezében lévő távközlési érdekeltségek többségét - jelentette a Financial Times.

Oroszország második legnagyobb mobiloperátora kétmilliárd dollár készpénzt, továbbá 4,8 milliárd dollár értékű, 20 százalékos részesedést biztosító részvényt adna, illetve hírek szerint esetleg átvállalná a Sawiris befektetési cége, a Weather Investments 12 millió dolláros adósságát. Az üzlet nyomán a Vimpelcomhoz kerülne a Wind, Olaszország harmadik legnagyobb mobilcége és a kairói tőzsdén jegyzett Orascom Telecom-csoport. Utóbbi legnagyobb profitot hozó része az algériai Djezzy, amelynek eladását nehezítheti az algíri kormány ellenállása - ez utóbbit felpuhíthatja azonban Dmitrij Medvegyev orosz államfő e heti algériai látogatása.

Sawiris várhatóan nem adja át az Orascom 29 százalékos részesedését az ECMS-ben, Egyiptom legnagyobb mobilszolgáltatójában, illetve saját észak-koreai mobilvállalkozásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!