SG.hu

Egyre többen választják neteznek otthon is mobilan

Az elmúlt két évben a kategória fejlődésével, elterjedésével párhuzamosan javult az emberek véleménye a mobilinternetről: folyamatosan növekszik azok aránya, akik megbízhatónak és megfelelően gyorsnak tartják a mobilinternetet - derül ki a Telenor és a Szonda Ipsos közös kutatásából.

Bár mobilinternetről beszélünk, a legtöbben ezt is otthon használják. Az eredmények mindemellett arról is tanúskodnak, hogy a mobilinternettel kapcsolatban még mindig élnek téves információk az emberekben. Annak ellenére, hogy a szolgáltatás egyre elterjedtebb, a mobilinternettel kapcsolatban még ma is találkozunk olyan tévhitekkel (a megkérdezettek 25 százalékánál), miszerint ezt a típusú internetet csak annál a szolgáltatónál lehet igényelni, ahol a mobiltelefonra is előfizetünk. Ez azonban nem igaz, hiszen a mobilinternet használatának nem feltétele, hogy valakinek a mobiltelefonja is ugyanazon szolgáltatónál legyen. Viszont egyre kevesebben - csak a megkérdezettek 20 százaléka - gondolják úgy, hogy a mobilinternetet csak laptoppal lehet használni. Ez is tévhit, hiszen a mobilinternetezni asztali számítógépen és laptopon is lehet.

A mobilinternetről a megkérdezettek 59 százaléka úgy vélekedik, hogy egyszerűen és könnyen használható. Ezt az internetezési megoldást leginkább a 40 év alattiak használják, legjellemzőbben a 26-40 év közöttiek. Körükben az átlagosnál nagyobb arányban találunk olyanokat, akik felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek, és Budapesten - Pest megyében élnek.

"A kutatások eredményei azt mutatják, hogy napjainkban, amikor internet szolgáltatás vásárlásán gondolkodunk, egyre többször merül fel bennünk megoldásként a mobilinternet, mint alternatíva. Ennek oka, hogy az emberek tisztában vannak a mobilinternetnek azzal az előnyével, hogy az a kényelmüket szolgálja, tehát bárhol és bármikor tudják használni. Akár otthon, akár az otthontól távol, segítségével egyszerűen megoldható a világhálóra csatlakozás. A kutatás során a mobilinternetet már használók többsége is ezt az állandó szabadságot jelölte meg a választása fő okaként. Az indokok között nagyon fontos helyen áll még az egyszerű használat, illetve az, hogy a vásárlást követően azonnal lehet vele internetezni, nem kell a bekötésre várni" - nyilatkozta Nagy Annamária, a Telenor Kutatási osztályának vezetője.

Érdekesség, hogy bár mobilinternetről beszélünk, vannak, akik kifejezetten otthoni használatra választják ezt a megoldást. Az előfizetők 41 százaléka asztali számítógépen, 59 százaléka laptopon veszi igénybe a szolgáltatást. A mobilinternet-előfizetések 73 százalékában nem csupán egy ember használja az adott mobilinternetet, hanem a család számos tagja. Noha az emberek a mobilinternet vásárlásánál figyelembe veszik azt, hogy bárhol csatlakozhatnak vele a világhálóra, mégis csak a mobilinternetezők fele használja ki a mobilitás adta lehetőséget, szabadságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mighty #3
    Talán a választják felesleges.

    De nézzétek el neki, biztos szorította a határidő és átolvasás nélkül beküldte. Ez még nem gond, de hogy ellenőrzés nélkül kikerül, az már gáz. Sajnos egyre több oldalon észrevehető ez a slendriánság.
  • gromgotth #2
    én nem vagyok nagy igényű, de az "Egyre többen választják neteznek otthon is mobilan" cikkcím az már kicsit durva.
  • miszterjoe #1
    off / Már vagy ezerszer elolvastam a címet, de valahogy nem tudom értelmezni. vagy hiányzik onnan valami mondatközi írásjel, vagy valami szófelesleg van benne. / off