MTI

Gyógyszerfigyelő portált létesít az unió

Internetes portált létesít az Európai Unió annak figyelemmel kísérésére, hogy az egyes gyógyszerek nem járnak-e káros mellékhatásokkal.

Az Európai Parlament szerdán szavazta meg Strasbourgban az ezzel kapcsolatos új előírásokat, amelyeket már egyeztettek a tagállami kormányokat képviselő Tanáccsal. Az egyes tagállamok is létesítenek majd ilyen gyógyszerfigyelő oldalakat, amelyeken külön felhívják a figyelmet azokra a gyógyszerekre, amelyek esetleges mellékhatásaira különösképpen oda kell figyelni.

Az EU-portállal összeköttetésben álló nemzeti internetes oldalakon információs adatbázis kap helyet az egyes gyógyszerfajtákról, azok bizonyítottan lehetséges mellékhatásairól. Tájékoztató anyagot is elhelyeznek az oldalakon, amelyek arról szólnak, hogy a betegek miként tehetnek bejelentést az interneten keresztül vagy más módon az egyes gyógyszerekkel kapcsolatban észlelt gyanús mellékhatásokról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • halgatyó #1
  Menjenek a büdös rohadt anyjukba!
  Inkább azzal foglalkozna az egyre ellenszenvesebb EU, hogy a betegek megkapják-e a tisztességes kezelést, ha orvoshoz mennek!

  Ahelyett, hogy a ketoprofent receptkötelessé teszik -- vajon milyen jogon, ezeg a disznógörények?!?!?!?!?!?!!? -- inkább azzal törődnének, hogy a COX2 tipusú gyulladáscsökkentők, amelyek nem okoznak gyomorfekélyt, recept NÉLKÜL kaphatóak legyenek (pl. meloxán)

  Meg azzal, hogy a beteg ember tisztességes patikai ellátásban részesüljön, és este 7 után NE KELLJEN VALAMI TÁVOLI ROHADÉK ÜGYELETES PATIKÁBA MENNIE, AHOL FÉL ÓRÁS CSENGETÉS UTÁN KEGYESKEDIK VALAKI KIJÖNNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Továbbá azzal kellene hogy foglalkozzon a nyomorult, embertipró EU, hogy a betegségek legyenek rendesem megkutatva! Mert még az sincs! Pl. miben különbözik egy gyakran meghúzódó derekú ember derék-izma mondjuk egy egészséges emberétől??? Nézzék meg elektronmikroszkóppal b..meg! Nézzék meg egyenként a sejyek kicsiny alkotórészeit! Miben különbözik a kettő?
  És ha ezt kikutaták, akkor hogyan lehet a különbséget megszüntetni? VÉGLEGESEN, és nem élete végéig szedendő tüneti kezelésre szolgáló gyógyszerekkel!

  És még ezerféle betegség, csak épp kiragadtam egyet. És ez nemcsak az egyének baja, hanem az egész társadalom és a gazdaság baja is. De ezt leszarja az EU... majdnem kimondtam a véleményem róluk... dögöljenek bele a ketoprofenbe!