SG.hu

A Navigator üzemelteti a MÁV számítógépeit

A NAVIGATOR Zrt. nyerte a MÁV-Start Zrt. informatikai rendszerének üzemeltetésére és karbantartására kiírt közbeszerzési eljárást. A MÁV-Start Zrt. a NAVIGATOR Informatika Zrt.-t bízta meg informatikai rendszerének üzemeltetésével és karbantartásával. A NAVIGATOR a megállapodás keretén belül többek között 1281 munkaállomás, 690 kiegészítő eszköz, és 27 szerver üzemeltetését, és távmenedzsmentjét látja el. A megbízás 1 évre szól, és több mint 60 millió forint értékű. A megállapodás értelmében a NAVIGATOR fő feladata lesz a MÁV-Start Zrt. hardver és szoftver elemeinek üzemeltetése, karbantartása, a helpdesk feladatok ellátása a végfelhasználók támogatására, valamint a Microsoft menedzsment rendszerek - az SCCM, SCOM - bevezetése.

A MÁV-Start Zrt. 2010. áprilisában írt ki közbeszerzési eljárást informatikai rendszerének üzemeltetésére, miután a korábbi szolgáltatóval lejárt a szerződése. A pályázati kiírásban a MÁV-Start Zrt. az egyes végfelhasználók informatikai eszközeinek, és központi informatikai eszközrendszerének üzemeltetése, karbantartása, felhasználói támogatás nyújtása valamint a tárgykörbe tartozó eseti feladatok végrehajtására vonatkozó szolgáltatások ellátása került meghirdetésre. A pályázati anyagot 15 cég vette fel, azonban közülük csupán hatan adtak be ténylegesen ajánlatot. A MÁV-Start Zrt. az eljáráson részt vevő öt érvényes ajánlat közül a műszaki-szakmai szempontok mellett a legalacsonyabb ajánlati ár alapján hirdette ki a NAVIGATOR Informatika Zrt.-t nyertes ajánlattevőkként.

Az aláírt szerződés értelmében a NAVIGATOR egy éven keresztül nyújtja üzemeltetési szolgáltatásait a MÁV-Start Zrt. számára, amelynek részét képezik többek között adminisztrációs, helpdesk, távmenedzsment és karbantartási feladatok is. Az 1281 munkaállomás üzemeltetése mellett a megbízás többek között 690 kiegészítő eszközre - például nyomtatókra, szünetmentes áramforrásokra és szkennerekre -, illetve a 27 darab szerverre terjed ki, a helpdesk szolgáltatás esetében napi 8 órás készenléttel. A legfontosabb feladat a folyamatos és üzembiztos működés megteremtése, ezért a NAVIGATOR többek között tanácsadóként, az adatmentésben, az adatmigrációban és az eszközök telepítésében is segíti a MÁV-Start Zrt. működését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!