Gyurkity Péter

Samsung Wave 723 okostelefon

A Samsung legújabb okostelefonja Európában debütál hamarosan, azonban már a megjelenés előtt megismerhetjük a főbb összetevőket, a szoftveres hátteret, valamint a várható kereskedelmi árat.

Több lap is egyszerre számolt be a cég újdonságáról, amely a várakozások szerint már szeptemberben elindulhat hódító útjára. A készülék egészen pontosan a GT-S7320E jelölést kapta, egyébként pedig Wave 723 néven kereshetjük majd az üzletekben.

A Samsung a megszokott funkciók mellett igyekezett kiemelni a közösségi élményt, emellett pedig olyan külsőt szabtak a telefonra, amely széles rétegek érdeklődését keltheti fel. Az okostelefon 11,8 milliméter vastag, metálszürke színben pompázik, lehajtható előlappal érkezik, amely védi a 3,2 hüvelykes WQVGA kijelzőt. A készüléken továbbá 5 megapixeles kamerát találunk, a támogatott technológiák listáján pedig az A-GPS, a Wi-Fi 802.11n, valamint a Bluetooth 3.0 szerepel. A szoftveres hátteret a Bada platform biztosítja, ezen keresztül érhetjük el a Samsung Apps, valamint a Social Hub szolgáltatásait.


A Wave 723 a Bada SDK 1.1-es verziójának felhasználásával készült, támogatja az AutoUI Scaling funkciót, vagyis a külső fejlesztők is könnyen portolhatják majd meglévő alkalmazásaikat - a kezelőfelület feladatait a TouchWiz látja el. Mindehhez 90 MB-os belső tárolót kapunk, amely a microSD-bemenet segítségével bővíthető. Az okostelefon várhatóan Németországban debütál majd, ezt követően pedig a többi európai országba is megérkezik, hogy ezzel egy időben Ázsiában és Afrikában is felbukkanjon. Az Egyesült Államok valószínűleg kimarad, ami egyesek szerint nem meglepő, tekintettel az ott tomboló iOS, illetve Android imádatra.

A Wave 723 várhatóan 240 eurót kóstál majd, ezzel olcsóbb lesz a Wave készüléknél, ám drágább a Wave 2 és Wave 2 Pro változatoknál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • revi73 #20
    Sziasztok, nem tudjátok hogy IGO 8 fut-e ezen a telón?
  • WinStar #19
    nem mennek
  • kiralycs #18
    heló all
    ezen a telón mennek azok a gémek amik pl s8500on?
    appsba néztem hogy pl shift meg nagyobb gémket s8500ra vannak, erre meg ilen pár megás cuccok csak
  • kvp #17
    "Egyébként ennyi pénzért mégis mit várjon el az ember? Személyi számítógépet?"

    Ha 20 ezerert mar lehet tv-re kotheto pc-t kapni es 60 ezerert van olcso laptop, akkor 68 ezerert mar egy pc tudasu telefon is elvarhato lenne. Nem beszelve arrol, hogy most 60 ezer a google fejlesztoi telefonja, azon meg barkacsolas nelkul elmegy a desktop debian is, tehat egy teljes erteku kis meretu es teljesitmenyu pc-kent lehet hasznalni. (tv-re vagy monitorra kotve desktop gepnek is jo) Es meg a debian linux alap install-jaban is tobb felhasznaloi program van mint amennyit a bada-ra valaha irtak, es ahogy most allnak, tobb mint amennyit irni fognak. A google-nek es apple-nek nagyon el kell rontania valamit, hogy a samsung valaha is labdaba rughasson a mobil operacios rendszer fejlesztes temajaban.
  • jocco #16
    Mondjuk ez a közösségiélmény dolog elég vicces, a wave ezért dijat is kapott, de gyak pont az a funkcióaz ami egyáltalán nem müködik a telón (jó van rajta FB de az min nincs) Se a skype, se az msn nem müködik gyárilag, hacsak nem teszel fel vmi javasat :D
  • Gerygrey #15
    Pfff... Megnéztem a videót. Abban igazad van, hogy itt kezdődik az okostelefon - ez a low-end az okostelefonok között, innen csak felfele van.

    0:15 - az mi, hogy multi-touch nagyításkor nem fokozatosan nő a kép, hanem eltűnik, és megjelenik nagyban??? Ez vérgagyi.

    0:21 - mint ha kicsit darabosan jönne elő az a menü. Ha már egy promó videón ilyen, akkor élőben elég szar lehet.

    1:44 - Androidon kicsit gördülékenyebb a home screen és a widgetek kezelése.

    3:05 - Az Asphalt 5-öt miért a képernyőt nyomkodva irányítja? Kifelejtődött a giro-szenzor?
  • TomecK #14
    Na, hogy ez mekkora egy szar. A nokiaban is csalodnom kell. Én nokia fan vagyok, de ez a "csucs" telo csak 1 dologgal tud többet az E52-őmnél, h HD-ben tud felvenni videjót meg 12 mp kamera ami úgyse ér szart se mert nem arra kell. Meg nem kéne egy olyan teló amin csak érintőkijelző van, volt már és szerintem kész szenvedés, sokkal gyorsabb ha fizikailag érzem h mit mikor és hol kell nyomnom. Erre jön ez az N8 ami semmi újat nem mutat csak a cool hdmi csatiját ami soha nem használnék mert mi a fasznak raknék HD filmet az egyébként se nagy memóriára ? Meg eleve valószínűleg gépről rakom rá akkor meg már az van rákötve TV-re. Ennek a videónak kurvára sikerült felhúznia. Annak külön örülök h OVI maps használata közben nem a tapiképernyővel szenvedek hanem van 12 gombom ami tökéletesen ellát minden feladatot. Szal a 35 ezer forintos E52-nél 2 dologgal tud többet, van egy nagy kijelző meg HD kamera.
  • jocco #13
    Ö az iphone mióta is van a piacon? Azt mondjuk megnéztem volna h arra mennyi meg milyen minöégü programok voltak a megelénés után 2-4 hónappal. Arról nem is beszélve h az éven már nállunk is hivatalosn elérhetö lesz a fizetös store a badára, (amugy már most is megolható a vásárlás), ehhez hány év is kell az Iphone-nak. A bada-n már most telejes magyar nyelvi támogatás van T9-el, ékezetekkel, sugóval mindennel, ehhez mennyi idö kellett a iphonenak? Talán mást is nézni kéne nem csak a puszta számokat! :)
    Ráadul a samsung egész világot lefedi ilyen szintü támogatással, nem ugy mint az alma aki jóidejig nem látott meg még most se nagyon lát tovább amerika partjainál.
  • narumon #12
    Ezt a 885-öt most nem pozitivumként mondtad ugye?
    Hajrá, fejlődjön úgy lesz verseny, de kemény dió lesz beérni (akár csak megközelíteni is mondjuk az apple store kinálatát)
  • narumon #11
    "ennyi erővel az okos telefonok piacát a nokia lövi 80%-os piaci részedéssel a symbiannal. "

    Kérdés mit nevezünk okos telefonnak, mert a nokiánál a töketlen semmit sem tudo telefonok is symbiannal vannak ha azokat is beleszámítjuk akkor piaci részesedésben verhetetlen. (mostmég). Ráadásul itt előtte szoftverekről volt szó, biztos vagyok benne, hogy symbian alá negyedannyi szoftvert sem adnak el mint ios vagy android alá.