Berta Sándor

Audioboo, a közösségi üzenetrögzítő

Szeptembertől lesz elérhető az a szolgáltatás, amelynek a segítségével a felhasználók legfeljebb 5 perces magánjellegű hangüzeneteket küldhetnek rokonaiknak, barátaiknak vagy ismerőseiknek.

Az Audiboo nevű oldal közösségi üzenetrögzítő platformként reklámozza magát. A fejlesztők álláspontja szerint a Twitter már a múlté, a jövőt az audioüzenetek jelentik. "Az Audiboo a TweetMic vagy a FaceMic alkalmazásokkal szemben olyan közösségi platformnak állítja be magát, amelyen keresztül az emberek kapcsolatba léphetnek egymással és megoszthatják a gondolataikat" - jelentette ki Eduard Wolhfahrt kommunikációs szakember, aki saját céget alapított és annak ügyvezetőjeként hasznosítja korábban megszerzett tapasztalatait.

Az új portálon minden felhasználó egy saját infoboxot kap, ebben tárolhatja privát üzeneteit. A szolgáltatás előnye, hogy bárki küldhet hangüzeneteket más regisztrált tagoknak anélkül, hogy ismerné az illető telefonszámát. Az egyes hangos e-mailek legfeljebb 5 perc hosszúak lehetnek és bár ez nem hangzik túl soknak, tény, hogy jóval több a Twitteren használt tweetek 140 karakterénél.

A platform minden elküldött és beérkezett audioüzenetet eltárol, s ezekhez a fájlokhoz a felhasználók később bármikor csatolhatnak képeket, más anyagokat vagy akár geolokációs adatokat. "Ez a lehetőség egy hatékony többletszolgáltatást jelent. Amint összekötjük a hangfájlokat az online térképekkel azonnal érdekessé válik az oldal a helyhez kötött gazdasági szereplők számára is. A geolokációval való ötvözés teszi igazán érdekes eszközzé az Audiboo-t" - hangsúlyozta Eduard Wohlfahrt.

A közösségi üzenetrögzítőt üzemeltető cég vezetői ezenkívül együttműködési megállapodást kötöttek a Pure nevű internetes rádióval és ennek köszönhetően a szolgáltatás a jövőben megjelenik majd a Pure digitális menüjében is. Mindez azt jelenti, hogy a rádió hallgatói szabadon felvehetik az Audiboo-üzeneteiket és azokat elküldhetik másoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #3
    Nő a második dotcom lufi...
  • willcox #2
    Ezt email-ben miért nem lehet megtenni, hogy ehhez közösségi oldal kell?
  • plu604 #1
    Igen, igen, igen! Még több kibebaszott közösségi portált a népnek!