MTI

Egyre több a szexuális áldozat az interneten

Riasztóan nő az interneten szexuális zsarolás áldozatává vált kamaszok száma az Egyesült Államokban - figyelmeztettek egy indianapolisi eset kapcsán a helyi hatóságok.

Három tinédzser lány egy internetes csevegőszobában fedte fel kebleit a webkamerán keresztül. Egy héttel később egyikükhöz, egy 17 esztendős lányhoz fenyegető emailek kezdtek érkezni. Egy ismeretlen azzal zsarolta, hogy szétküldi a képet a lány MySpace-es barátainak, ha nem küld magáról több erotikus képet és videót. A kamasz legalább kétszer teljesítette a követelést. A rendőrség és a szövetségi hatóságok a lány anyjának bejelentése nyomán leleplezték a zsarolót. A 19 esztendős marylandi férfit, aki kihallgatása során bevallotta, hogy tíz 17-18 éves lányt zsarolt meg hasonlóképpen, júniusban kapták el, a tárgyalását augusztus 30-án tartják.

A hatóságok hangsúlyozták, hogy nem létezik magánélet az interneten, és ha valamilyen diszkrét dolog egyszer a hálóra kerül, azt virtuálisan már lehetetlen visszaszerezni. Egy meztelen fotó, amelyet a tinédzser a barátjának küld, a mobilkapcsolatokon át könnyen bekerülhet a forgalomba, és egykettőre felkerülhet a szexfotókat kínáló oldalakra, ahol aztán bárki, aki akarja visszakeresheti a fénykép készítőjét. "A gyerekek minden alkalommal az oroszlán szájába dugják a fejüket, amikor ilyesmit tesznek" - hangsúlyozta Parry Aftab, aki jogászként a net gyermekbiztonsági kérdéseivel foglalkozik.

A szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy a kamaszok különösen sebezhetőek, mivel szégyellősek, és félnek segítséget kérni. Így aztán könnyű prédák a zsarolók számára, hiszen bármit megtennének, hogy visszaszerezzék a kellemetlen képet. Az amerikai szakzsargonban - a sexual extortion (szexuális zsarolás) összevonásával - "sextortion" néven emlegetik az ilyen bűncselekményeket. Az esetek számát egyelőre nem becsülték fel, de az illetékesek szerint az utóbbi időben tucatnyi államban számos ilyen bűncselekményt derítettek fel.

Áprilisban Alabamában ítéltek 18 évi börtönre egy 24 éves férfit, aki 50 alabamai, pennysylvaniai és missouri fiatal nőt zsarolt meztelen képei miatt a Facebookon és a MySpace-en. Wisconsinban a 18 esztendős Anthony Stanclt büntették 15 év börtönnel, aki lányként mutatkozott be a Facebookon, és középiskolás fiúkat vett rá, hogy meztelen fotókat küldjenek neki, majd megzsarolta őket. Júniusban egy 31 éves kaliforniai férfit tartóztattak le, aki több mint kétszáz gépet hackelt meg, és az azokon talált meztelen képeket szintén zsarolásra használta. Áldozatai közül 44 fiatalkorú volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • robertone #3
    "A 19 esztendős marylandi férfit, aki kihallgatása során bevallotta, hogy tíz 17-18 éves lányt zsarolt meg hasonlóképpen, júniusban kapták el, a tárgyalását augusztus 30-án tartják. "

    Szóval akár három hónappal is idősebb lehet az a 19 éves FÉRFI mint egynémely 18 éves LÁNY áldozata...

    Annyira bírom az ilyen megfogalmazásokat... Siessenek is a perrel, mert ha azok a tizennyolc éves lányok (akik már 3 éve 21-nek hazudták magukat msnsexre vadászva) közben 19 éves nőkké válnak, akkor az esküdtszék már nem is érzi annyira pedofíliának az ügyet...

    Ettől függetlenül persze nem kéne zsarolgatni senkit, de aki kiteszi az akármijét egy webkamera előtt az számolhat vele, hogy rögzítik az eseményt...

    Megjegyzem olyan mennyiségben rögzítik és publikálják az ilyen eseményeket, hogy senkiből nem lesz világsztár emiatt, a myspaces kapcsolatoknak szétküldés persze gonosz gondolat amit ha megtett volna az illető amerikában pláne egy kiskorú nemi szervének képével akkor 340 évet is kapott volna érte, de egy csöcsmutogató liba nyilván ezt sem gondolja végig...
  • CptObvious #2
    Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy mégis mivel sikerül rávenni a lányokat a webkamera előtti kebel lóbálásra. A srác megígérte nekik, hogy cserébe megmutatja a farkát vagy mi? Vagy tényleg elég annyi, hogy "olyan gyönyörű vagy, biztos szép melleid vannak, megmutatnád őket?", és már villannak is a keblek?

    Gondolom kis önelégült picsák, és nő az egójuk, ha tudják hány férfi csorgatja a nyálát utánuk, mert webkamerán megmutatták a melleiket :P
  • egyember1 #1
    ahhoz bezzeg nem szegyenlosek, hogy fotokat keszitsenek es szetkuldjek. csak segitseget kerni...