MTI

Négy illegális letöltőoldalt tiltott be a bolgár rendőrség

Négy népszerű letöltő oldalt tiltott be a bolgár rendőrség az internetes kalózkodás elleni küzdelem jegyében - közölte hétfőn a lemezkiadók nemzetközi szövetsége (IFPI).

A nanoser.net, a rapidadd.com, a 4storing.com és az afasta.com elérhetőségű oldalakat több hónapja figyelték a rend őrei, mielőtt a könyvek, filmek, játékok, zenék és számítógépes programok illegális terjesztésének gyanújával felléptek ellenük.

A kalózok elleni akciót levezénylő hatóságok úgy gondolják, hogy a felhasználók 5 millió levát (2,5 millió eurót) költöttek arra, hogy hozzáférhessenek az illegális szolgáltatásokhoz. "A rendőrség által július végén lefoglalt szervereken több mint 120 terabájtnyi adatot tároltak, ez 200 ezer írott CD-n férne el" - ismertette az IFPI.

A bolgár zeneforgalmazók szövetsége (BAMP) üdvözölte az egyenruhások fellépését. "A művelet során lefoglalt tartalmak nagysága, és a bűnözőkhöz befolyó hatalmas bevételek rámutatnak arra, hogy milyen komoly probléma a (szellemi alkotásokkal való) kalózkodás Bulgáriában" - mondta a BAMP igazgatója.

Az európai országok közül Bulgáriában a legalacsonyabbak a legális zenei eladásokból származó bevételek, és ebben az internetes letöltő oldalak fontos szerepet játszanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #2
    200'000 írott cd-n? Hmm... S vajon hány floppy disk-en? Vagy hány Hold-Föld távolságnyi lyukkártyán? Tiszta Frei Tamás...
  • 3LVW #1
    Pusztuljanak a pénzes FTP-k!!!