MTI

Apple készüléken is nézhető a kínai Hszinhua TV

Elérhetővé tette televíziós szolgáltatását az Apple iPhone és iPod touch készülékein a Hszinhua hírügynökség - jelentették be Pekingben.

Az iPhone- és iPhone touch-tulajdonosok mostantól a Hszinhua híradása mellett rajzfilmeket, pénzpiaci információkat és szórakoztató programokat nézhetnek a nap 24 órájában. Ehhez csak a megfelelő alkalmazásokat kell letölteni az Apple internetes áruházából, az iTunes Store-ból.

A Hszinhua TV tavaly kezdte meg műsorszórását, elsősorban a határon túli, külföldi közönséget megcélozva. Vu Csin-caj (Wu Jincai) a China Xinhua News Network Corporation (CNC) elnöke most úgy nyilatkozott, hogy a jövőben tovább kutatják annak lehetőségeit, hogy az új médián keresztül miként juttathatják el hírszolgáltatásukat egyre több emberhez. A CNC mások mellett a Nokiával és a Samsunggal is keresi az együttműködés lehetőségét.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség a piaci kihívásokra válaszolva a közelmúltban megkezdte stratégiai átalakítását, hagyományos struktúrájának megújítását, aminek része volt a kínai és angol nyelvű televíziós csatorna elindítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!