Napi Online

Tulajdonosváltás az Electro Worldnél

Kiszállt a Szarvadi házaspár az Electro World Magyarország Kft.-ből, derült ki a cég által kiadott közleményből - az erről szóló értesüléseket Polgár Csaba, a cég ügyvezető igazgatója, jelenleg a magyar láncot tulajdonló EW Electro Retail Ltd. százszázalékos tulajdonosa néhány héttel ezelőtt még cáfolta.

Szarvadi Téglás Loránd és Szarvadi Téglás Zsuzsa 30-30 százalékos üzletrészt birtokol az Electro World Magyarország Kft. tulajdonosában, az EW Electro Retail Ltd.-ben. Amiatt döntöttek az üzletrész eladása mellett, mert a román piacon működő Domóra és egyéb üzleti befektetéseikre kívánnak koncentrálni. Hogy a pakett mennyiért cserélt gazdát, nem közölték. Az Electro World Magyarország Kft.-vel szerződéses kapcsolatban álló beszállítók, bérbeadók, partnerek számára az EW Electro Retail Ltd új tulajdonosi struktúrája nem jelent változást.

Közben megújult arculattal és üzletkialakítással nyílt meg az Arena Plazában található üzlet. Az áruház átalakítása is része annak az új értékesítési stratégiának, amelyet a cég új tulajdonosa, az EW egy évvel ezelőtt kezdett el annak érdekében, hogy új lendületet adjon a műszaki láncnak. A piacon többen úgy értékelték, a bezárt Arena-üzlet már nem nyit ki. "Az elmúlt egy évben jelentős átalakításokat hajtottunk végre a teljes áruházláncban: új megállapodásokat kötöttünk a műszaki márkák hazai képviseleteivel, újratárgyaltuk a kedvezőtlen bérleti szerződéseinket, csökkentettük a túlzó áruházméreteket és szervezeti átalakítások mentek végbe a cégnél" - mondta az ügyvezető.

Tavaly három új áruházat is nyitottak. Az áruházláncot 3,7 milliárd forintos veszteséggel vásárolták meg tavaly, azóta ez az összeg kevesebb mint a negyedére, 900 millió forintra csökkent, a tőkeellátottság pedig jelentősen javult. Az Electro World 2002-ben nyitotta meg első áruházát Budaörsön, ezt Budapesten a Campona bevásárlóközpontban és az Arena Plazában, valamint Soroksáron, Budakalászon, Dunakeszin, Pécsett, Debrecenben és Nyíregyházán követték újabb nyitások. Tavaly Miskolcon, Egerben és a budapesti Allee bevásárlóközpontban nyíltak új áruházak. A cég jelenleg több mint 450 főt foglalkoztat Magyarországon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Poetro #1
    Ahogy én látom, egyre kevesebb a termék az általam utóbbi időben látogatott EW áruházakban, kb fele, harmada annak, ami mondjuk 2-3 éve volt. Nekem inkább úgy tűnik, hogy ki akarnak szállni.