SG.hu

Felavatták a Microsoft új oktatási központját

Június 19-én, szombaton délután 16 órakor az Aquincumi Technológiai Intézet (AIT) hivatalos megnyitójának keretében felavatták a Microsoft új oktatási központját is.

A Center of Excellence az AIT-vel közösen indított kezdeményezés eredményeként valósult meg. A korszerű informatikai környezettel ellátott oktatási centrumban a legrangosabb észak-amerikai egyetemekről érkező diákok, valamint a Microsoft Magyarország kiemelt partnerei és ügyfelei részesülnek majd világszínvonalú IKT-képzésekben. A legújabb technológiákat (Azure, Silverlight, Visual Studio) részletesen bemutató angol nyelvű szakelőadásokat a Microsoft Magyarország akkreditált oktatói tartják.

Az AIT az együttműködés keretében egy több mint 100 négyzetméteres helyiséget biztosított a Graphisoft Park H épületében, ahol a Microsoft Magyarország szakértői egy 16 munkahelyes oktató-központot alakítottak ki. A nagyteljesítményű PC-kel felszerelt tanteremben önálló oktatás-vezetői munkahelyről irányítható a képzés.

A Microsoft oktatási központjában a hallgatók számára teszt-hozzáférést biztosítanak a Microsoft számítási felhő platformjának legfontosabb komponenseihez (Windows Azure, Microsoft SQL Azure, Windows Azure platform AppFabric), ezen kívül a fejlesztői képzésben résztvevők ideiglenes felhasználói licenceket kapnak a Visual Studio 2010 Ultimate Application Lifecycle Management (ALM) szoftver-eszközhöz is. Mivel az IT-környezet a Microsoft Hyper-V technológiájának alkalmazásával kialakított virtuális PC-k működtetésén alapul, egy-egy oktatási periódus végén a hardverpark egyszerűen és gyorsan visszaállítható az alap-konfigurációs állapotba.

Az AIT és az Microsoft a következő két évben megosztva használja majd azt az oktatási központot az AIT kurzusokra Észak-Amerikából érkező hallgatók képzésére, illetve a Microsoft Magyarország kiemelt partnereinek és ügyfeleinek továbbképzésére. Az AIT Tudományos Tanácsadó Testületének tagjai és vendégelőadói között a hazai tudományos élet vezető személyiségei mellett találjuk Charles Simonyi űrhajóst, a Microsoft Excel programjának "atyját" is.

Az avatóünnepségen Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójának köszöntőjét megelőzően Bojár Gábor, az AIT alapítója ismertette az AIT küldetését, Miklós Dezső, a BSM igazgatója, a Budapest Semesters in Mathematics Program 25 éves jubileumáról emlékezett meg, majd Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja foglalta össze a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel történő együttműködés legfontosabb részleteit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!