MTI

Egyre fantáziátlanabbak a kéretlen levelek

Egyre fantáziátlanabbak a kéretlen levelek küldői, miután a májusi spamok többségében már a tárgymezőt sem töltötték ki - derül ki egy friss felmérésből.

A Symantec internetbiztonsági tanulmánya szerint a kéretlen levelekben legszívesebben semmit sem írnak a tárgymezőbe, remélve, hogy a címzett véletlenül talán megnyitja az üzenetet. A második legkedveltebb módszer a Kérem olvassa el (Please Read) tárgymező volt. Ez különösen annak fényében megdöbbentő, hogy a bűnözők korábban előszeretettel küldtek aktuális témákhoz, vagy eseményekhez kapcsolt leveleket. A szakemberek szerint például a pénteken kezdődött dél-afrikai futball világbajnokság jelenthetett volna jó ürügyet, azonban ilyen témájú megtévesztő levélről alig érkezett jelentés.

A kéretlen levelek csaknem fele, azaz 48,1 százaléka továbbra is az Európát, Közel-keletet és Afrikát magába foglaló EMEA-térségből érkezik. Ez az arány folyamatosan növekszik, miközben Oroszország domain nevével, azaz a .ru végződéssel ellátott kéretlen üzenetek is rendkívüli ütemen szaporodnak. Míg áprilisban az összes kéretlen levél 22, 1 százaléka, májusban már több mint egyharmada (34,1 százalék) tartalmazta az orosz tartománynevet.

A világszerte küldött kéretlen levelek arányát 95,4 százalékkal továbbra is Magyarország vezeti, míg az Egyesült Államokban az emailek 90,5, Kanadában 89,5, Nagy-Britanniában pedig az üzenetek 89,6 százaléka volt szemét - derül ki a MessageLabs májusi jelentéséből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ADAMEX9 #1
    95,4%
    Azért ez megdöbbentő...