MTI

Budapest rendezheti a TETRA Világkongresszust

Budapest szoros versenyben nyerte le a jövő májusi TETRA Világkongresszus rendezési jogát, nem kis részben azért, mert a magyar TETRA rendszer rendkívül gyorsan épült ki és csaknem négy éve modellértékűen működik - mondta Fáy András a TETRA Forum Hungary elnökhelyettese az MTI-nek csütörtökön.

Az idei TETRA Világkongresszust Szingapúrban rendezték, míg a jövő évi konferencia megrendezéséért Budapest mellett Párizs, Varsó, Bécs és Isztambul volt versenyben - tette hozzá. A TETRA Association társult magyar szervezetének közleménye szerint a kongresszus rendkívüli alkalom lehet a szakterületen működő hazai kis és középvállalatok számára, hogy bemutatkozzanak a világszervezet tagjai előtt.

A TETRA egy, a GSM-hez hasonló, professzionális rádiókommunikációs szabvány, illetve rendszer, amelyet a kiemelten biztonságos, szigorúan titkosított kommunikációt igénylő szervezetek használnak világszerte. A világ 70 országában alkalmazott technológia leginkább készenléti szervek - tűzoltók, mentők, rendőrök - kommunikációját biztosítja, de kulcsfontosságú üzemek, közlekedési vállalatok is használják.

A magyar TETRA rendszer Közép-Európa mindmáig egyetlen olyan, országos lefedettségű távközlési rendszere, amely több szervezet összehangolt kommunikációját biztosítja. A Magyarországon 4 éve alkalmazott, TETRA technológiára épülő Egységes Digitális Rádiórendszert tíz állami szervezet, a rendőrség, a tűzoltóságok és a mentők mellett többek közt a titkosszolgálatok, a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem, a vám és pénzügyőrség valamint a honvédség használja, egymással is bármikor összekapcsolható virtuálisan különálló hálózatban.

A TETRA rendszereket forgalmazó cégeket, a legnagyobb fejlesztőket és a modern telekommunikációs eszközöket alkalmazó készenléti szerveket tömörítő, 117 országot összefogó szervezet, a Tetra Association célja, hogy a konferencia keretében fórumot biztosítson az információcserére, az új ötletek, fejlesztések, igények megismertetésére - áll a közleményben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!