MTI

Egymillió dollárt hozott egy zöld online aukció

Egymillió dollárt sikerült összegyűjteni a többi között Hugh Jackman, Bill Clinton és Sigourney Weaver bevonásával rendezett Bid to Save the World (Licit a világ megmentéséért) elnevezésű környezetvédelmi online árverésen.

A fent említettek mellett még olyan személyiségek "adományoztak élményeket" - például közös ebédet, VIP-jegyeket, vagy egy forgatáson való részvétel lehetőségét - a zsebükbe nyúlni hajlandó licitálóknak, mint Christina Aguilera, John McEnroe vagy David Duchovny. Az összes celebritás közül, talán némi meglepetésre, a Barneys New York luxus áruházlánc kreatív igazgatója, Simon Doonan hozta a legtöbbet a konyhára. A legendás kirakatrendezéseiről ismert Doonan által eredetileg 8 ezer dollárért felajánlott vitrinszemlét, stúdiólátogatást, közös ebédet és egy 5 ezer dolláros vásárlási utalványt kínáló "csomag" 60 ezer dollárért talált vevőre.

Ezzel szemben a Hugh Jackman új filmjének forgatásán való részvétel a 20 ezer dolláros listaárral szemben mindössze 8 ezerért kelt el. A mintegy egymillió dolláros bevételen négy amerikai környezetvédelmi csoport, az Oceana, a Natural Resources Defense Council, a The Central Park Conservancy és a Conservation International osztozott. A licitálók olyan élményeket vásárolhattak több ezer dollárért a Christie's aukciós ház közvetítésével, mint egy golfjátszma Bill Clinton exelnökkel, egy vacsora Sigourney Weaver színésznővel vagy egy magán teniszóra John McEnroe-nál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!