Alex

Új nyomtatócsaládot mutatott be a HP

A "plug and print" technológiával a felhasználó két percen belül megkezdheti a nyomtatást azután, hogy USB-kábelen keresztül netbookhoz, notebookhoz vagy asztali géphez csatlakoztatta az eszközt - telepítő CD használata nélkül.

A cég Smart Install technológiával dolgozó, új fekete-fehér nyomtatók közé tartozik a LaserJet Pro P1100, a LaserJet Pro M1130/M1210 és a LaserJet Pro P1566/P1606dn nyomtatósorozat. "Ügyfeleink egyszerű nyomtatást igényelnek és mi ezt biztosítjuk számukra - nem kell a meghajtóprogramot CD-ről telepíteniük vagy letölteniük." - jelentette ki Ron Coughlin, a HP IPG LaserJet és nagyvállalati megoldásokért felelős alelnöke.

A nyomtatók Auto-On technológiája észleli a nyomtatási aktivitást (pl. a nyomtatási feladat nyomtatóra küldését), és automatikusan felébreszti kikapcsolt állapotból az eszközt. A megoldás kiegészíti az Auto-Off technológiát, amely automatikusan korrigálja az energiafogyasztási beállításokat és aktivitás hiányában kikapcsolja a nyomtatót. A cég közleménye szerint a LaserJet P1100 nyomtatósorozat akár 72 százalékot is megtakaríthat az energiaköltségben elődjéhez képest ezzel a technológiával.


Megjelent a vállalat első mobil üzleti felhasználóknak szánt szkennere is. Az alig 70 dekás, ultrakompakt, hordozható HP Scanjet Professional 1000 mobil szkenner használói az irodában, az ügyfél telephelyén, de akár út közben is beolvashatják dokumentumaikat. Az energiatakarékos HP Instant-on beolvasási technológiára épülő szkenner gyorsan beolvassa és tetszőleges formátumban elmenti a különféle méretű és vastagságú kétoldalas anyagokat - a dombornyomott kártyától a hosszú űrlapokig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krajcsovszkig #6
    Ha a HP gyártana oprendszert, valószínű ők is beleraknák a saját drivereiket...

    Nekem a HP 845-ösöm is tudta az automata bekapcsolást amíg win 98 alól használtam, mióta áttértem xp-re, aztán vistára, már nem :P
  • bestpixel #5
    Húú, apám, micsoda csoda! A Macintosh lézernyomtatóm ezt már 14 éve (tizennégy éve) tudta! Már az oprendszerrel együtt volt a gépen a meghajtószoftvere ui.
    Azért jó, hogy a HP is halad a korral. ;)
  • chuky123 #4
    Fizetett Hp reklámot olvashattunk. Amugy csatlakozom a Kvp-hez sok nyomtatóhoz még usb kábelt sem adnak ami nagyon bosszantó tud lenni. Mehetsz mégegyszer a boltba megvenni. Ezáltal még sem lesz olyan "instant" gyors a nyomtatás
    Ez nem tudom hogy driver nélkül is megy-e vagy tényleg van 1 kis flash benne ami feltelepiti a drivert. Azért kiváncsi lennék linuxot mennyire támogatja a nyomtató.
  • shark300 #3
    Pontosan. Az én régi HP 5150-es nyomtatóm is tudja. Hirtelen csodálkoztam, mi ezen olyan nagy szám. Aztán látom, lézeres nyomtató. És most már azon csodálkozom, hogy eddig ezt miért nem tudták...
  • kvp #2
    A plug and print arrol szol, hogy a nyomtatoban van egy kis flash drive, amin rajta vannak a driver-ek. Igy mukodnek a huawei fele gsm modemek is, tehat a technologia nem uj. Ezek utan mar csak remelem, hogy a hp-nel usb kabelt is csomagolnak a nyomtatokhoz, mert ennek a hianya valamivel nagyobb gond tud lenni.

    Az energiagazdalkodasrol meg csak annyit, hogy az automata power off mellet a power on usb activity nem egy nagy szam, nem is igazan ertem miert nem volt eddig rendesen megcsinalva. (mivel a tintasugaras nyomtatok mar jo ideje tudjak, de a halozati nyomtatok is kezelik, ott ethernet-en keresztul)
  • WilliamMcKinley #1
    Nebaaaaaassz, én ezt most is pontosan így csinálom.