Berta Sándor

Mobil böngészőt vásárolt a Nokia

A finn mobiltelefon-gyártó által megvett Novarra elsősorban mobil böngészők és szolgáltatás-platformok fejlesztésével foglalkozik.

A Novarrát 2000-ben alapították Chicagóban és az ügyfelei, illetve üzleti partnerei között megtalálható a Yahoo, a Verizon, a Vodafone, a Turkcell, a U.S. Cellular, a 3 Hongkong és a Palm. Az üzleti tranzakció részletei nem szivárogtak ki, de a Novarra idén már kapott a Nokiától 50 millió dollárt fejlesztései finanszírozására. "Újabb egymilliárd felhasználó internettel való összekötése elsősorban a mobil készülékek segítségével valósul majd meg. A Novarra internetes szolgáltatás technológiájának megjelenése a Series 40-es mobil platformon segíthet e cél mielőbbi elérésében" - nyilatkozta Niklas Savander, a Nokia szolgáltatásokért felelős alelnöke.


A chicagói cégnek jelenleg több mint 100 alkalmazottja van és a jövőben teljesen beleolvad a Nokiába. A folyamat várhatóan az idei esztendő második negyedévében fejeződik be. A Novarra fejleszti a Vision Mobile Browsert, amelynek legfőbb előnye, hogy az egyszerűbb mobiltelefonokon is kiválóan működik. A cég másik terméke a Content Transformation Server, amely egy oldal megnyitásakor az adatok nagyobb részét a szervereken helyezi el. Ennek a megoldásnak köszönhetően jelentősen csökkenthető a mobil hálózatokban továbbítandó adatmennyiség és ezáltal kevésbé terhelődik le a rendszer.

A cég emellett készít widgeteket, valamint video- és multimédiás kódolási technológiát is. A Nokia azt tervezi, hogy megújítja az üzleti kapcsolatot a Verizonnal és a Novarra többi partnerével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    Inkább kötött volna szerződést az operával...