MTI

A magyar emailforgalomban a legtöbb a spam

A márciusban világszerte küldött emailek több mint 90 százaléka volt spam, Magyarországon volt a legmagasabb - 95,7 százalék - a kéretlen reklámüzenetek aránya - derült ki az informatikai biztonsággal foglalkozó Symantec társaság tanulmányából.

A spamek aránya minden törekvés ellenére egyre emelkedik, 2002-ben csak az emailforgalom 14,7 százalékát, az elmúlt hat hónapban már 86,3 százalékát tette ki, márciusban pedig átlépte, és 7 tizeddel meg is haladta a 90 százalékos határt. "Ez mérföldkő, de nincs benne semmi meglepő" - mondta a Symantec egyik szakértője, aki szerint további emelkedés várható.

A magyar emailforgalom 95,7 százalékát tették ki spamek, ezzel Magyarországon a "legszennyezettebbek" a postaládák. Dániában 94,9, Olaszországban 94,7 százalék ez az arány. Japánban és Bahreinben is sok a spam, előbbi országban 87,5, utóbbiban 87,4 százalék. A szektorok szerinti megoszlás is érdekes képet mutat: a legtöbb spamet a mérnökök kapják (94,7), de az oktatás 91,9 százalékkal a második legszennyezettebb, a pénzügyi szektor 89,5 százalékkal a harmadik megelőzve a közszférát (89,1 százalék).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • gvrv #4
  Szerencsére a sok sz.rt szűri a mail szolgáltató, meg a levelező kliens is, igy a sok szemétnek, csak töredéke éri el a célját...
 • teddybear #3
  Nem véletlen. Amilyen nehéz elküldeni a hatóságoknak egy spamot kivizsgálásra, csoda, hogy egyáltalán van valami retorzió. A SpamWiki is csak szélmalomharcot folytat. Pedig...
 • PetiX87 #2
  az igaz, de attól még ugyanúgy lesz spam
 • Hegi90 #1
  nem kéne leragadni az ilyen fos szolgáltatóknál, mint a citromail meg a freemail