MTI

Ismét működik az Országos Választási Iroda honlapja

Ismét működik az Országos Választási Iroda (OVI) teljes honlapja, amelynek egy részét egy hackertámadás miatt kedden átmenetileg leállították. Az OVI közölte: a visszaélés miatt feljelentést tesz.

A választási ügyekért felelős szaktárca arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az OVI szerverére semmilyen behatolás nem történt, a támadó csak olyan "áloldalakat" hozott létre, amelyek azt a látszatot keltették, mintha a www.valasztas.hu oldal részei lennének. Kedden a www.valasztas.hu nyitólapján az Országos Választási Iroda arról tájékoztatta a látogatókat, hogy a honlap egyes oldalaihoz megjelenésében hasonló, de tartalmában módosított adatokat feltüntető, hamis oldalak jelentek meg az interneten. Hangsúlyozták, hogy a másolás a honlap adattartalmát semmilyen formában nem befolyásolja.

A támadás nem nevezhető "betörésnek", de kiderült, hogy az oldalon vannak "biztonsági rések". A neonáci nézeteket hirdető kuruc.info saját világhálós oldalán magára vállalta az "egymilliárd forintból készült valasztas.hu" meghekkelését. Egyik programozójuk nevében jelezték: a választási honlap "megérett egy kis korrigálásra".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!