SG.hu

Adathalászok számára aranybánya a Facebook

A Check Point biztonsági kutatásokat végző csapata megvizsgálta, hogy a különböző közösségi oldalak felhasználói valójában milyen és mekkora veszélynek teszik ki magukat.

Ál-adathalász támadásokat intéztek véletlenszerűen kiválasztott Facebook felhasználók ellen. Névtelen, hamis Facebook profilt hoztak létre, ahonnan spam jellegű, privát e-mail üzeneteket ("nézd meg legújabb képeimet") küldtek ki összesen 200, véletlenszerűen kiválasztott felhasználónak. A 200 címzett közül 71-en klikkeltek rá az üzenetben levő linkre, ami azt jelenti, hogy, amennyiben a link egy fertőzött vagy adathalász oldalra irányított volna, 71 gép és felhasználó tette volna ki magát internetes csalásnak.

"Kísérletünk ékesen bizonyítja, hogy a közösségi site-ok bizony táptalajai lehetnek az adathalászok támadásainak" - mondta Guy Guzner, a Check Point biztonsági termékekért felelős igazgatója. "A hackerek számára egészen egyszerű az ilyen típusú site-okon a rosszindulatú linkek, férgek, különböző vírusok terjesztése a gyanútlan felhasználók széles körében."

"A közösségi portálok felhasználóinak meggyőződése, hogy biztonságos, intim, privát közegben mozognak, miközben kibrercápák állítják be magukat "barátként", azzal az egyetlen céllal, hogy személyes információkat és bizalmas pénzügyi adatokat csaljanak ki tőlük. Nagyon fontos, hogy tudatosuljon az emberekben, a közösségi site-ok sem biztonságosabbak, mint az internet más részei és, hogy ugyanolyan tudatosan, figyelmesen kell eljárniuk, mint mondjuk, az e-mail-ek esetében" - tette hozzá Guzner.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kerub #2
    Látom itt vannak egyesek akiknek a szájába kell rágni egy hír értelmét.
    Reményeim szerint nem ők vannak többségben :P
  • Nazir #1
    És akkor mi van?